Helgen i korta drag

Kryssningen med väninnan var superskoj. Maten var god, spa:andet var underbart och lördagskvällen var skoj. Länge sedan man skrattade så mycket.

OS-finalen. Ja, den vann Sverige. Grattis grattis!  Hade hellre sett Finland som guldmedaljörer, men nu blev det inte så.

Dessutom verkar det som att stora delar utav min röst försvunnit i helgen. Har väl antagligen pratat för mycket.. ;-)

Nu vill jag passa på att tacka för kommentarerna här i min blogg. Alltid skoj med kommentarer men roligare om man skriver vem det är som skriver kommentaren...

Och sedan vill jag även passa på att tacka för sms:en jag fick igår, direkt efter matchen. Orkade inte svara då jag hade huvudvärk, och satt i en buss på väg hem från båten.

Puss på nosen!

Drömfinal????

Ja, alla säger att det är en drömfinal att se Sverige - Finland i final. Gällande hockey så klart..

Men för mig är det en mardrömsfinal..  Mår fysiskt illa när dessa två lag möter varandra.

Sverige är mitt hemland, och jag älskar Sverige.

Men Finland har ändå en speciell plats i mitt hjärta.


Jag är en andra generationens invandrare. Mamma kom till Sverige som 8-åring, och farsan kom som 17-åring. Tillbringade mina barndoms somrar i finland, där jag sprang runt och gjorde bus tillsammans med mina kusiner.

Finland för mig är ett ställe där man kan slippa vissa människor, njuta av sol, bad och bastu. Och även nu i vuxen ålder, några iskalla groggar/öl, tillsammans med mina kära släktingar.

När det gäller hockey så tycker jag att Finland spelar med mer hjärta och inlevelse än Sverige. Och i detta OS är Finland väl förtjänta utav ett OS-guld. 7 matcher är spelade hittills, och Finland har inte förlorat en enda match. Totalt 5 mål har blivit insläppta. Inget annat lag har samma resultat..

Sverige som möter Finland i finalen är långt ifrån det resultatet. Men dessvärre brukar Sverige alltid klå upp de finska lejonen. Hoppas dock att så inte blir fallet på söndag.

Tack och lov så kan jag inte se matchen, då jag ännu inte hunnit hem. Tror inte att mitt hjärta skulle fixa den nervositeten.. =)

Imorgon är det nämligen dags! Jag och min söta lilla väninna Anni Banni åker på SPA-kryssning!
Fin hytt, 3 rätters middag, lite partaj, frukost och behandlingar väntar på oss. Det kommer bli supernajs...

Känner dock redan nu att jag kommer sakna mina barn något så fruktansvärt mycket.. Men det är väl bara bra, antar jag! Att få längta efter dem..

Puss på nosen!!

Tre Ören..

Jag kan inte göra något annat än att SKRATTA åt dessa fega kräk..  Lägger sig i matchen mot Slovakien!

Hur patetiskt är inte det? Allt för att slippa möta något "svårt" lag..

Nu får Tre Ören möta Schweiz.. 

Jag visste redan innan matchen att dessa fjollor skulle spela kasst, men jag hoppades innerst inne att det skulle vara riktiga män ute på plan. Som gav allt i VARJE match, och inte bara i de allra viktigaste matcherna.

Sveriges hockeylandslag är en bunt fjollor. Har totalt tappat respekten för dem nu. All heder dock åt de svenska tjejerna som gjorde sitt bästa, och nu har OS-silver.

Nej.. jag hoppas att Schweiz vinner mot Sverige. Åh, så jag skulle skratta då. Skulle få kramp i magen utav skratt.

Finland möter USA. Det kan bli väldigt tufft, och risken är väl rätt stor att finland åker ut redan i kvarten. Men de finska lejonen är iallafall ett lag fullt utav män. Män som ger allt i varje match, män som inte fegar ur och framförallt män som visar att de tror på sig själv och sitt lag. Ja, dvs allt som Tre Ören inte är!


Buuuuu för Tre Kronor.. nej.. Tre ÖREN! Ursäkta...

Ja se Aftonbladet..

http://www.aftonbladet.se/vss/sport/story/0,2789,780892,00.html

Tänk att Svensk media alltid hittar på ursäkter för att Finland vinner..

"Finland vann – tack vare Ruutus attack"

Va fan.. Finland spelade ju skitbra även innan "attacken"...

OS

Har idag roat mig med att kolla på hockey. Jag älskar hockey..

Sveriges match mot Lettland var inte direkt spännande. Sverige vann lätt mot letterna med 6-1. Imorgon väntar väl lite tuffare motstånd. Men det löser Sverige med Foppa i spetsen.

Mer spännande var Finlands match mot Tjeckien. Finland storspelade och vann med 4-2.
Tyvärr så försvann lite utav glädjen eftersom finlands Jarkko Ruutu tacklade Jaromir Jagr på ett så jävla fult sätt. Med blodet droppandes från ögonbrynet (?) hjälptes Jagr ut från plan. Ruutu åkte på matchstraff, och det var helt okej.. Hade först skrivit något helt annat, men efter lite betänketid, så har jag ångrat mig och raderar det jag skrivit innan! Lite väl hårda ord från moi..

Tyckte dock att kommentatorerna på SVT var lite löjliga då "allt" efter denna incident var en följd utav attacken på Jagr. Alla var fundersamma och chockade. Visst, givetvis direkt efteråt. Men i tredje perioden?? Give me a break! Och att målvakten inte plockades ut förrän 30 sekunder före matchslut.. ja, det var ju bara tränarna som var chockade och fundersamma efter attacken mot Jagr.

Imorgon blir det en tuff match, mot Kanada. Hoppas Finland vinner.

Måste se morgondagens matcher också. Få dreggla lite mer över Teemu Selänne. Han är såååå jävla SNYGG!! Såg en intervju på finn-kanalen efter matchen..  Där stod han.. svettig och supersexig..

Det rann fan till i trosan.. *hahahaha...*

Come to mama, Teemu Selänne!! ;-)

Nu.. sussatajm!!

Sweet dreams!

Nu känns det bättre...

Ikväll har jag roat mig med att färga håret och träna. Håret blev helt okej, nu behövs det bara en klippning.

Träningen ja..  Orkade bara träna en kvart, otränad som jag är. Givetvis tränade jag medans jag hade färg i håret, vilket resulterade i randigt ansikte. Färgen rann ner i ansiktet på mig, i takt med att jag svettades. Snyggt? Nej, inte speciellt. Tack och lov försvann det i duschen..

Ska träna en kvart i morgon med. Ska köra 15 minuter några dagar, för att sedan så sakteliga öka på. Bäst att göra så, annars lessnar jag väl totalt. Och det vill jag inte.

Ska snart sussa, så jag orkar med en långpromenad imorgon bitti.

Lite smålåg...

Känner mig smått deprimerad. Hatar vintern! Nu får det vara nog, men det tycker tydligen inte väderguden, för nu snöar det igen!

Nästa lördag åker jag och bästa väninnan iväg på kryssning. Det ska badas, ätas, drickas och umgås.. Det ska bli superkul, fast just nu känner jag bara urk..

Jag är blek som fan, fet som fan och till råga på allt har jag fått två mastodontfinnar i ansiktet. *hatar*
Håret ser förjävligt ut..  Ska förhoppningsvis klippa mig i helgen, och kanske ändra färgen igen. Dock inte blont.. utan kanske en ljusbrun färg. Saknar mitt långa ljusa hår som jag hade.. ångrar att jag klippte mig.
Fast jag hade iofs inget val just då. Amningen gjorde att jag tappade så sjukt mycket hår, så det såg verkligen inte fräscht ut.

Så nu sitter jag här.. med mörk pagefrisyr. Blä blä blä...

Skulle vilja unna mig några soltimmar i solariet, och få en fräsch hudfärg, men jag ska inte göra det. Vågar inte utsätta min hud för det.

Har fortfarande inte hört något angående leverfläcken.. så jag hoppas det är ett positivt tecken.

Ikväll ska jag träna på crosstrainern.. och sedan får det nog bli ett hett bad. Hårinpackning och peeling. Det skulle nog min trötta kropp må bra utav.

Äh.. va fan! Det min kropp skulle må bra utav är en extreme make-over.. men det lär ju aldrig hända!

Ja ja.. vad är väl en bal på slottet?

Småskoj....

http://www.bajs.no/


Om det stämmer.. så är det ju sååå äckligt! Föreställ dig berget..  Ploff...

Detta sker idag..

*gäsp* Gick upp för två timmar sen, men är fortfarande helt seg i kolan...  Slocknade redan vid 22.30-tiden och sov som en klubbad säl till klockan 6 i morse.

Hade missade samtal både på hemtelefonen och mobilen.. men inte ett smack har jag hört. Då jag alltid brukar vakna av telefonen, så måste jag verkligen ha sovit tyngre än vanligt.

Trist att jag inte känner mig mer utvilad.

Ska strax sätta igång och dammsuga, och sedan ta ett bad med min lilla fis. Sedan måste jag duka iordning för hennes kalas.

Klockan 14.00 är det meningen att kalaset ska gå av stapeln. Får se hur många utav de jag bjudit som dyker upp. Förhoppningsvis alla.. 

Och ikväll blir det nog också tidigt i säng. Det är ju så skönt att sova!

Nää.. va fan.. nu har jag inget mer att skriva...

Puss på nosen!

Min älskade lilla dotter!

Idag, för ett år sedan, låg jag med min alldeles nyfödda flicka på bröstet i ett förlossningsrum på Södertälje sjukhus och grät av lycka! Helt slut var jag efter förlossningen, men kunde inte sova ordentligt, utan låg bara och tittade på henne. Helt blå runt munnen var hon, eftersom hon föddes med ansiktet först.

Vackraste lilla flickan i hela världen var hon. Och är hon.

Detta år har egentligen endast varit fyllt av lycka, vissa dagar har väl varit jobbiga och problem med andra har väl ibland överskuggat glädjen över att vara mamma åt mina fina barn, men i det stora hela har detta året varit ett utav mina bästa år någonsin. Och jag hoppas att åren som följer blir ännu lyckligare och om möjligt bättre!

Älskade lilla Emma.. så glad jag är att du och din storebror finns i mitt liv. Mamma älskar er över allt annat!
Här är en utav de allra första bilderna som togs på henne. Bara några minuter gammal.



En sak till.. sedan ska jag städa!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, JONAS!! Hoppas du får en superfin och superbra födelsedag!!

Kramkalas till dig! =)



22737-12



Ååååh.. tiden går för fort idag!

Klockan är nu 16.20, och jag har precis kommit hem. Stack hemifrån strax innan 10. Har handlat mat och annat gott tills imorgon, kläder till lillan och hjälpt morsans gubbe med hans dator.

Mitt hem ser för jävligt ut, trots att jag storstädade i lördags, så det måste jag städa. Barnen måste ha middag, alltså måste jag laga mat till dem. Tror inte att de uppskattar varsin nutrilett. Dessutom måste jag tvätta, diska och baka.

Känns ju skönt att veta vad jag ska göra ikväll.. URK! Till råga på allt så känns det som att jag har ett migränanfall på gång.. Nice..

Jag vet vad jag önskar mig i 30-årspresent. En trolleristav.. Ja, ingen himla dildo, om någon nu har snuskig fantasi, utan en riktig trollstav. Som funkar... Då ska jag trolla bort sånt jag inte tycker om att göra!

Nää.. det här duger inte. Här kan jag inte sitta!


Aj!!

Var ju hos doktorn igår, och märket på häcken plockades bort. Fick ett stygn...  Och under gårdagen kände jag ingenting i det..  Det drog och sved lite på kvällen.

Men nu ömmar det på ganska bra. Antagligen för att man legat på det under natten.. Jee jee.. det går väl över! Om ca två veckor får jag besked om det är elakartat eller inte.

Läkaren skulle kontakta mig om det visade sig vara någonting. Men jag tyckte han var så vimsig, så jag ska nog själv ringa dit och kolla, om jag inte hört något om två veckor.  Dessutom tyckte han att jag skulle avvakta en vecka för att se om den förändrades, men det ville inte jag. What´s the point?!

Så jag frågade väl lite surt om han inte kunde ta bort den på en gång. Han masade sig iväg för att kolla om det fanns något ledigt rum, och ja.. som sagt.. Det fanns det ju!

Förstår inte vitsen med att gå runt med en fläck som ser skum ut, och AVVAKTA.. Det är väl bättre och plocka bort den på en gång. 

Ja, läkare är ju ett släkte för sig..

Idag ska jag handla det sista för dotterns 1årskalas imorgon. Min stora lilla tjej! =)

Min vanliga "tur"

Efter duschen idag så kände jag en ömmande punkt på höger sida, typ höger skinka. Tittade efter vad det var. Och det visade sig vara en helt ny "leverfläck". Skitmysko form och färg har den, samt att den ömmar.

Hypokondrisk som jag är så ringde jag genast till vårdcentralen och pratade med dem. Sköterskan tyckte att en läkare skulle titta på det så fort som möjligt, så jag fick en tid redan i morgon bitti. Eventuellt att de tar bort den direkt.  Känns lite läskigt, och min sjuka hjärna sätter ju igång med tankeverksamheten direkt.

Så nu är jag övertygad om att jag har hudcancer. Och eftersom jag redan har hudcancer, så inbillar jag mig dessutom att jag fått lungcancer pga rökningen. Vet inte om det är inbillning eller inte, men det sticker lite i bröstet när jag andas.

Frågade mamma om prognoserna för hudcancer. Dvs hur stor procent som klarar sig. Hon visste inte riktigt och tyckte jag var lite dum som redan var säker på att det var cancer. Och så sa hon att OM det är cancer så blir nästa steg strålning eller cellgifter. Men suck...

Jag vill liksom inte drabbas av sånt här skit än... Blä!

Oron över det här med cancer har sin rot i det som hände när jag var 23.

En morgon när jag vaknade, fick jag helt plötsligt så jävulskt ont i ena äggstocken. Trodde jag skulle avlida, för det gjorde så ont. Dåvarande sambon var nära på att ringa ambulans, för jag var tydligen helt grön i ansiktet av smärta och kunde inte röra mig. Till slut klingade det av, men åkte in till gynakuten.

Då visade det sig att jag hade haft en cysta på äggstocken som spruckit. Och jag hade tur att det var en kvinnlig läkare som jobbade som vikarie. Dvs EXTRA noggrann. Hon tog alla möjliga olika sorters prover, bl a ett cellprov. Samt att jag skickades hem med mediciner och en veckas sjukskrivning.

Fick då även en telefontid med en doktor några veckor senare.

Tiden gick, och dagen för telefontiden infann sig. Doktorn ringde när jag var på väg till tåget hem från jobbet. Han var jävligt kall när han berättade att jag hade kraftiga cellförändringar på livmodertappen och operation var det som gällde. Jag frågade med panik i rösten vad som skulle hända om jag inte genomgick operationen. Jo, då skulle det utvecklas till cancer, enligt läkaren.

Gaah! Där stod jag vid centralstationen i Stockholm, med världens dödsångest. Ringde sambon och bad honom komma, för jag fixade inte att åka hem själv. Fanskapet säger då att han inte kan komma, för han måste jobba. Slänger på telefonen, och ringer min pappa så att han kan hämta min då 3-årige son från dagis. Minuten efter ringer sambon igen, och säger att han kommer.. Då har hans arbetskamrater sagt till honom på skarpen, att jag givetvis är prio 1 och inte jobbet.  (måste jag tillägga att vi längre inte är ett par.. Fast det av andra orsaker)

Well, tiden går, operationen är "lyckad". Och efter 3 års noggranna kontroller blir jag friskförklarad.

Men den rädslan jag kände då jag fick beskedet av läkaren, har satt sina spår i mig, och jag är sedan dess livrädd för att få cancer och dö. Inte för min skull, utan för att jag har barn. Och jag vill inte att mina barn ska förlora sin mamma i tidig ålder.

Jisses vilket långt inlägg det här blev då! haha.. 


Får väl se vad farbror doktorn säger imorgon! Wish me luck!

Fort går det! *glad*

I måndags beställde jag crosstrainern.. Tidigare idag så ringde de från DHL och frågade om jag var hemma mellan 10-14 imorgon. Jag svarade ja!

Så imorgon får jag min ct.. JIPPIE!

Helt otroligt fort går det. Beställning måndag - leverans torsdag! Me like.. me like a lot.. =)

Imorgon kväll är det jag som laddar mp3´n med ca 30 minuters musik, och sedan kör loss på trainern!

Hoppas bara att den inte är svår att montera ihop.. Speciellt när man är själv..

Ja ja, det visar sig imorgon!


FAAAAAAAAAAN så glad jag är nu! Wiieee!!

Dag 3

Jaha.. så har dag 3 i kampen mot kilona startat! Vägde mig även idag.. -0,5kg... Totalt 2,5kg.

Borde inte väga mig varje dag, men jag kan inte låta bli. Otålig som jag är!

Det funkar bra, faktiskt..  Än så länge iallafall. Det gäller ju att hålla motivationen vid liv.

Längtar efter min crosstrainer som jag beställt. Jag vill ju inte bara bli av med fläsket, utan jag vill ju även shapa till kroppen på vissa ställen.

Igår var jag ute och promenerade i ca 1½ timme.. Det var skönt, men irriterande att vagnen fastnar överallt, på grund av den förbannade snön!

Nej, jag är inte ett stort fan av vintern. Tvärtom.. jag hatar den!

Nehej.. nu har visst dottern min gjort en överraskning åt mig. Det luktar så iallafall.... URK!

Oh my GÅDD!!!

Dag 2.. i min kamp mot kilona.


Påbörjade ju igår kampen mot kilona. På allvar. Vägde mig och blev deprimerad.
Drack nutrilett hela dagen, tillsammans med massor utav vatten och colalight lime.

Det funkade bra, visst, jag var lite hungrig när jag gick och la mig igår kväll, men jag somnade, så jag kan inte ha varit jättehungrig.

Tänkte köra med nutrilett idag med. Bryta det dåliga mönstret med pulver för att sedan gå in på viktväktarmaten igen.

Ska även få några smakprover på ett annat pulver. Det tipsade
Therror om.. Therror kämpar oxå på mot kilona. Fast jag tror inte att hon har lika mycket att kämpa emot som jag. 

Sedan läste jag på ett annat forum om cambridge kuren. En tjej där skrev att mintchokladen är svingod. Så jag funderar på att köpa en kur, och bara smaka. 

En annan bloggare som jag känner lite smått har ju gått ner hur mycket som helst med cambridge. Vill inte nämna personen, då personen är lite hemlig på sin blogg och inte nämnt det hela där. Men vi pratar om typ 50kg som den personen har mindre utav på kroppen nu! 50kg.. om inte mer!

Jag är så imponerad! Inte för att jag ska gå ner 50kg... men gärna gärna 25! =)

 Hur som helst, idag är det dag 2, och jag klev upp på vågen. Och jag har gått ner 2 kg sedan igår. TVÅ KILO!

Måste vara ett allvarligt fel på min våg... Eller så hade jag så mkt crap i kroppen.. Men två kilo.. Det är ju två mjölkpaket. Oh my GÅDD!!!!

Så slö...

Gäsp... Har precis vaknat! Lillan och jag tog oss en liten tupplur. Måste hoppa in i duschen och sen bege mig ut i skitvädret. Måste lämna in dvd-spelaren och beställa tårtan. Det MÅSTE jag ordna idag, så att vi inte står utan tårta på lördag!

Beställde en träningsmanick som jag varit sugen på en längre tid. Levereras i mitten på februari.

Så här ser den ut!

crosstrainer


Jobbet...

Fick i förra veckan ett brev från jobbet. Tydligen ska de skära ner på personal. 355 tjänster ska bort!

Visserligen över hela Sverige, men ändå.

Ringde närmsta chefen nyss, men hon visste inte mer än vad jag vet. Under våren kommer vi att få besked om vilka som får gå och vilka som får stanna.

Tack och lov så räknas tiden på förra arbetsplatsen in, då det är ett dotterbolag till nuvarande arbetsplats. Men man kan ändå aldrig vara säker.

Hoppas att jag inte blir arbetslös... Jag har varit arbetslös 5 dagar sedan jag slutade gymnasiet, och jag vill verkligen inte bli det nu när jag har två barn att försörja.. Gaaaaaaaah...

Undrar om man ska gå med i facket?!

Fy fan så deprimerande!

Vägde mig precis.. DET var inte skoj! 

Men antagligen den spark i häcken som jag så väl behöver. Here we go again.... Suck!

Måndag förmiddag...

Så var det måndag igen.. En ny vecka, en ny start.  Idag tar jag tag i viktminskningen igen. Ska strax gå och väga mig och ta alla mått och lite fotografier. Måste ju ha före och efter bilder... haha..


Idag måste jag även ordna med tårtan till lillans kalas. Jag vill ha en lite speciell tårta, hoppas de kan ordna med det på "mitt" bageri.

Skicka tillbaka dvd-spelaren måste jag också göra. Fy fan för mig. Jag är så jävla slö! Köpte dvd-spelaren i augusti, och ganska snabbt började den strula. Men det är februari nu, och den står fortfarande kvar här hemma..  GAAAAAAAH! Jag blir galen på mig själv.

Nu kom posten oxå. Måste snabbt kolla om det är några räkningar, och är det så, så ska brevbäraren få en spark i arslet. Måste skynda..

Sisådärja...

Nu skiner hemmet och matchen är spelad. Känns utomordentligt skönt..  Ska bara slappa resten av kvällen.

Grabbens lag vann matchen och grabben själv gjorde 2 mål, dvs 4 poäng. Duktiga pojkar!

Magen knorrar också, men jag vet inte vad jag ska tillaga. Egentligen vill jag inte tillaga någonting, för jag vill inte skita ner mitt nystädade kök. Hmmm.. men äta bör man!

Ikväll är det säkert bara skit på tv.. Och jag som vill kolla på någon bra film.

Jee jee.. det löser sig nog.. =)

Snaaaaaaaaaaaark...

Borde vara förbjudet att vara så här trött.. Jisses..

Ikväll måste jag i säng tidigt! Imorgon är det storstädning på förmiddagen och basketmatch för grabben på eftermiddagen..


SNARK!

Virus?!

Jag tror jag vet varför jag är fet.. Det är inte felaktig kost och för lite motion och bristande självkontroll.

Nej, jag har drabbats av ett virus!!

Läs här så får ni se själva!! 

Hoppas länken funkar bara!