Så trött..

Fasiken så trött jag är! Knallar runt som en zombie!

Freja har fått för sig att natten är en tid på dygnet då man ska vara vaken..  kan ju säga att jag inte delar hennes entusiasm över att vara vaken några timmar på natten.

Och idag har hon varit väldigt knorrig. Hon har inte velat sova ensam.. Hon var vaken i nästan 3 timmar med små små powernaps i min famn. Så fort jag la ner henne så började hon skrika. Somnade dock gott i vagnen när vi hämtade storasyster från förskolan. Och sover fortfarande...

Grabbarna är iväg och hämtar Cilla från Laholm och kommer inte hem på några timmar. Ska bli kul att få hit henne.

Hoppas att kommande natt blir bättre, och att skruttungen sover! Jag behöver en natt med okej sömn..

Första bvc-besöket

Så var första bvc-besöket avklarat!

Freja hade vuxit ½ cm sedan förra torsdagen, huvudet hade vuxit en hel cm och vikten hade ökat till 3630gram. 230gram på en vecka, det är ju helt okej!

Inatt ville lilla fröken INTE sova! Och ingenting dög. Det enda som var någorlunda okej var när jag satt med henne i famnen. Till slut klev Thom upp och gick runt med henne. Pappas famn var tydligen mysig för där slocknade hon. Var ju inte så överdrivet pigg imorse när det var dags att kliva upp, men men... Det är ju sånt man får ta med små bebisar i hemmet!

Ikväll är det hockey igen, men suget är ju inte så jättestort. SSK spelar verkligen inte bra just nu. Men någon gång ska det ju vända..

Onsdag 081022

Jahapp..

Freja är nu 9 dagar gammal. Hon äter, sover, kissar, bajsar och skriker då och då. Snäll och söt om man är snabb nog. Blir riktigt ilsk när man inte är snabb nog med brösten!

I söndags så hade jag och Thom vår 1årsdag. Ett år som var riktigt händelserikt! Vi blev sambos, i Hagsätra, sedan flyttade vi till Nyköping och framförallt så blev vi föräldrar till lilla Freja!

Inte illa pinkat.. Men år 2 blir nog inte lika händelserikt..haha.. Vad skulle man då hitta på? Känns som att vi redan gjort det mesta.. Och några bebisar lär det ju garanterat inte bli under år 2!

Imorgon ska vi till bvc för första gången. Ska bli intressant att se hur mycket damen har ökat i vikt. Med tanke på hur mycket tid hon tillbringar vid bröstet så lär det ju vara några gram iallafall..

Själv har jag inte ökat i vikt, tvärtom.. Har ca 2½kg kvar till vikten jag hade vid inskrivningen på mvc. Men det säger ju egentligen inte så mycket eftersom jag hade en hel del övervikt sedan innan. Men 10kg har jag iallafall gått ner på en vecka. Okej, en hel del av dessa 10 kg var ju bebis, moderkaka, blod, vatten och annat gojs, men ändå!!! =)

På fredag åker Thom, hans bror och Sebbe ner till Laholm för att hämta upp Cilla. Hon ska tillbringa höstlovet här hos oss. Det ska bli spännande.. Hoppas bara att hon trivs här!

Nu har jag en ilsken liten tjej som jag antar vill ha lite mjölk! Hon kräktes precis ner sin pappa, så det är dags för påfyllning!

Ha det!!


Stolt storasyster med en liten färsk lillasyster!

OK-stämpel i baken!

Idag har vi varit på läkarundersökning, hörseltest och PKU-prov. Allt ser jättebra ut och hon hade inte gått ner något överhuvudtaget.

Så matchvikten på 3400 gram står sig..

Och inatt sa det bara poff i brösten! AAAAAAAJ!!! Känns som att jag har mjölk för en hel armé.

Dags att se ifall damen i fråga kan tänka sig att underlätta för sin mamma genom att suga ut lite mjölk.. =)

Ha det!!

Puss på nosen!

Kommentarer

Fick igår en kommentar från en kille som har en väldigt bra blogg. Väljer att inte publicera den kommentaren, av olika orsaker.

Men jag anser inte att något svärtas ner... tvärtom!!!!! Ju fler som läser, desto bättre!

Till er andra.. tack för alla gulliga gratulationer! =)

Förlossningen!

Sådär ja.. så var man hemma igen! Ack så skönt!

Hur som helst, i lördags så var jag ju in till förlossningen för koll av blodtryck. Bm gjorde då en undersökning som visade att jag inte var öppen men att tappen var borta. Slemproppen började ju lossna under lördagen samt  att jag hade en hel del sammandragningar som kändes.

På söndagen var det samma sak, men jag bestämde mig för att ringa in och be dem kolla mig igen. Så på söndagskvällen åkte vi in. Kom dit vid 20.45 ca, fick ligga med ctg ett tag och vid 21.30 gjorde barnmorskan en undersökning. Var då öppen 1 cm, och bm (barnmorskan) gjorde en så kallad hinnsvepning. Fick stanna kvar en timme för att se ifall det hade någon effekt.

Kl 22.30 undersöktes jag igen, och då var jag öppen 4 cm.. WOW!! Det blev ingen hemgång utan jag fick svida om till deras supersnygga dressar.. hehe!

Sedan rullar det på! Har inte så jätteont, men vid 24-tiden (tror jag) vill jag ha lite lustgas. Får det, så jag andas på lite.

Övertygar Thom att prova på det, skrattar gott åt honom när barnmorskan kommer in igen. Då känner jag mig rätt dum. Sitta där i sängen och skratta... Lite halvoseriöst..

Hon undersöker mig på nytt, klockan är då 01.15. Jag är öppen 7 cm, och vattnet går. Oj!!

Därifrån börjar det bli jobbigt.. De höjer upp styrkan på lustgasen och jag får flåsa på rejält. Börjar kännas som ett ordentligt tryck neråt, men ändå inte. Barnmorskan kollar, och det är en kant kvar. Hon trycker den åt sidan, och jag krystar ut Frejas huvud i en värk. I värken efter kommer hela hon ut!! Det gick helt galet fort!!

Sprack ingenting, och blödde inte så mycket heller! En toppenförlossning helt enkelt!! Och Freja är Thom upp i dagen, men hon har iallafall fått likadana fötter som jag!


Måndag 081013

Nu är vår lilla älskling här!

Kl 02.03 föddes vår Freja Li Jeanette Zetterström på Nyköpings lasarett.

Hon väger 3400gram och är 51 cm lång. Huvudmåttet är 35 cm. Och så är hon pappa upp i dagen!

Förlossningen gick jättebra och fort! Så fort att jag knappt hängde med..

Åker hem imorgon, när hon blivit läkarundersökt, och då berättar jag mer om förlossningen. Då kanske ni även får se en bild på läckerbiten! hihi..

Nu ligger hon och knorrar litegrann så jag ska se ifall hon vill snutta lite..

Söndag 081012

BF + 3.. Suck!

Var på förlossningen igår förmiddag för kontroll av blodtryck. Allt såg bara bra ut. Bad barnmorskan kolla ifall det börjat hända något där nere. Tappen var helt utplånad men jag hade inte öppnat mig något alls. BLÄ!

Fast på eftermiddagen började jag få sammandragningar samt att slemproppen började släppa. Ryggen värker konstant, men sedan så händer det inte så mycket mer.

Får nog ställa in mig på att inget kommer hända de närmaste dagarna.

Envis bebis verkar jag ha! Eller är det så att fint folk alltid kommer sent???

Hur som helst.. så här länge har jag aldrig varit gravid förut, och jag gillar det inte. Nu vill jag ha ett slut på det här!

081010

Ingen bebbe i sikte.. Hon gillar min mage!

SSK vann igår.. med hela 5-2 mot Timrå. Så skönt!!!!

Nu ska jag strax lämna E på dagis, sedan slappa ett tag. Borde kanske packa väskan som en dag ska med till BB

Något att fundera på..

Sista barnmorskebesöket?

Har nyligen kommit hem från vad jag hoppas var sista barnmorskebesöket. Allt såg bra ut! Förutom att jag hade spår av blod i urinen. Men det trodde hon kunde bero på att det är något på gång. Hon verkade inte direkt orolig.

Fick en tid på förlossningen på lördag, för koll av blodtryck och urin.

Just nu är jag sjukligt trött. Det beror nog på de senaste nätternas nästan obefintliga sömn. Ska nog strax vila en stund på soffan, för ikväll är det hockey på tv.

SSK tar sig an Timrå hemma i templet. Hoppas på att få se ett heltaggat lag som vinner stort för en gångs skull..

Hey.. hoppet är ju det sista som överger människan! haha..

081009 Beräknad förlossningsdag..

Du är på dag 280 av 280. (100%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 6 fulla dagar (v39+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum idag
Du har 0 dagar kvar till förlossning.

Men tror ni att min bebis förstår det????? Nehej.. det gör hon verkligen inte.

Fast jag har ju liiite känningar. Sover superkasst på nätterna, ryggen värker och magen är som en betongklump. Men utgångshålet känns som att det vuxit igen helt och hållet.. haha..

Ska bli intressant att se när det sätter igång.. =)

En dag kvar till BF..

Jaha.. så sitter man här, med 99.6% avklarade av graviditeten. Tror dock att det kommer bli ca 110% avklarat innan damen tittar ut. Huvudsaken är ju att hon mår bra där inne.

Det är nog det som oroar mig mest.. att moderkakan ska lägga av och att hon ska bli jättesjuk/dö..

Inatt har jag sovit jättedåligt. Har varit tvungen att gå upp flera gånger, har haft jätteont i magen och ryggen. Men inga andra tecken överhuvudtaget.

E ska till dagis idag, så jag får förhoppningsvis några timmars vila när hon är där.

På fredag ska E till sin pappa, och på söndag ska hon hämtas därifrån. Hoppas att damen i magen inte sätter käppar i hjulen för det..

På söndag är det även kalas för lilla Joanna som IDAG fyller 3 år. Stora damen nu ju..  Kommer så väl ihåg när Anni ringde och berättade att hon var född.. Oj, så glad jag blev då!

Nu är det dags för en dusch, innan jag ska iväg och lämna E...

Tisdag 081007

Jag är så rastlös och uttråkad och HUNGRIG.. Eller hungrig och hungrig. Jag är sugen på allt möjligt just nu.

Potatis, lök och bearnaisesås..
Dumle lakrits..

Salta katten..

Grillchips och tacodip..

Avokado..

GE MIG!!!!! MUMS!!


Alternativt.. prata allvar med lillbebisen, så att hon kommer ut!


Söndag 081005

Var över hos Thoms bror igår och kikade på deras lille pojk. Så liten, så söt... Fick hålla i honom ett tag medans de åt, och så mysigt det var. Han låg och sov på min mage..

Igår kändes det som att det inte gjorde något om vår tjej väntade ett tag till på att komma ut, för jag hade ju fått gosa med deras pojk. Men idag längtar jag såååå mycket efter vår tjej. Jag vill också ha en liten bebis att hålla om, amma, byta blöjor på, trösta, pussa och gosa med..

Lilla älsklingen.. ta och kom ut därifrån nu! Mamma längtar efter dig.. sååå mycket!!


Lördag 081004

Idag ska vi åka till Södertälje. SSK ska spela mot Luleå.. Nu är det dags för en vinst.. SSK har spelat för jävla dåligt ett tag nu. Usch!

Efter det hoppas jag på ett besök hos T´s bror. Är hemskt nyfiken på deras lille gosse..

Nu kommer min käre sambo hem..

Puss på nosen!

v 40

Du är på dag 274 av 280. (97,9%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 0 fulla dagar (v39+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 6 dagar kvar till förlossning.

Vecka 40 - 3 okt - 9 okt 2008
Kroppen: Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet: Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Jag: är helt okej. Drömmer jättemycket otäcka drömmar på nätterna, men det är nog väldigt vanligt så här på slutet. Ska till barnmorskan idag och lämna ett nytt urinprov och blodtryck. Bara att hålla tummarna för att allt är bra!

081002 Torsdag

En vecka kvar till beräknad förlossning. Spännande!

Fast nu får hon minsann hålla sig kvar i magen, iallafall till lördag kväll. Thom är iväg och kommer inte hem förrän i morgon kväll, och på lördag är det hockey hemma i templet. Och Thom sköter ju ljudet även denna säsong, och just på lördag var det tydligen ont om folk som kunde ta över.

Är så trött, hela tiden.. Och sugen på lakrits..

Idag kommer min mamma och mormor över. Ska kila ner till centrum och se ifall jag hittar något att köpa till lilltjejen. Hon skulle behöva en dress som hon ska få åka hem i.

Den här gången har jag knappt köpt några kläder alls. Har inte hittat så mycket som jag tycker är fint. Eller jo, det har jag, men det är bara i stora storlekar, och det känns ju inte riktigt lönt att köpa det redan nu.

Ska nog ta och vila en liten stund. Sedan röja upp i Emmas rum, baka en paj och vänta på mamsen o mormor.

081001 Onsdag

Nu är oktober månad här, månaden då vår tös kommer komma ut.

Och jag hoppas verkligen att det inte dröjer alltför länge, för nu gör det ont. Sammandragningarna är inte att leka med. Igår kväll fick jag flåsa mig igenom flera stycken. Trodde ett tag att det hade satt igång, men tji fick jag!

Verkar vara samma visa nu ikväll.. Hoppas att dessa förvärkar gör nytta!