Valborgsmässoafton 080430

Är hemma och vabbar med lillan. Hon är superförkyld, och vi andra i familjen mår inte heller hallon. T var riktigt risig igår. Usch!

Helgen var hektisk som vanligt. I fredags kväll skruvade vi ihop en av byråerna som vi köpt. Sedan orkade vi inte mer.

Lördagen var det full fart på hela dagen. Var i skolan vid 8,40, och där höll vi igång fram till 14-tiden ungefär. Det var mycket folk, och någon av alla dessa människor är nog skyldig till att vi inte är friska!

Efter skolan var det bara att pinna hem, då jag äntligen hade en köpare till bokhyllan!

När det var avhämtat så bar det av mot Nyköping. T´s lillebror fyllde 18 år, så vi åkte dit och gratulerade!

Skruvade ihop den andra byrån när vi kommit hem.

På söndagen fixade T iordning datorn som min kusin fick. Jag gick mest runt och slappade. Åkte till Tälje vid 1-tiden och fikade hos moster m familj. Efter det åkte vi ut till morsan, där vi till slut grillade. Bakad potatis tar en jävla tid att få klar. Men det var gott!

Hemma hos morsan blev grabben dålig. Hög feber kom från ingenstans, så han låg däckad på soffan. Lillan kändes varm på måndagsmorgonen, men fick gå till dagis. På måndagskvällen blev hon sämre, så jag stannade hemma med henne igår och idag. Imorgon och på fredag är jag ändå ledig, så hon borde hinna bli frisk.

Vi är bjudna hem till en annan av mina mostrar ikväll, för lite valborgsgrillning, men det återstår att se ifall vi kan åka eller inte. Det beror på lilla fröken Snor.. =)

Mindre än två veckor kvar till ultraljudet, ska bli skönt att ha det avklarat. Måtte allt vara bra med räkan. Är supernojig över att något skulle vara knas med bebben. Vissa dagar är jag inte alls nojig, eftersom den sprattlar omkring som tusan. Men så kommer det ju dagar då jag inte känner av den alls. Som igår t ex. Den låg ihopkurad nere på höger sida. När jag la handen på den, så hände ingenting! Inget sprattel, inga buffar...

Man kan ju bli galen för mindre. T är nog rätt less på mitt nojande, men jag kan inte rå för det. Det tycks dessutom bli värre och värre för varje unge!

Nu måste jag nog göra liiiite nytta här hemma!

Vecka 17

Du har gått 112 fulla dagar av 280 (40%).
Du är i vecka 17.
Du har gått 16 fulla veckor och 0 fulla dagar(v16+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 168 dagar kvar till förlossning.

Vecka 17 - 25 apr - 1 maj 2008
Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Skelettet är synligt på röntgenbilder.
Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen.


Tiden går rätt fort, om jag ska vara ärlig. Fast inte fort nog..  Längtar ju tills bebben tittar ut. Har börjat få rejäla problem med bäckenbottnet/ischiasnerven... Blä!

Tisdag 080422

Solen skiner, det är så ljuvligt väder ute. Men får man njuta av det?? Nää.. för här på kontoret skiner inte solen.

Tre veckor kvar till ultraljudet. Hoppas hoppas hoppas, att allt är bra med räkan! Tänk om man får ett besked om att räkan är skadad, och inte har en chans att överleva utanför livmodern... Usch!

Inatt drömde jag om förlossningen. Aj aj.. det gör ont bara att tänka på det! Hoppas att jag hinner få alla möjliga sorters bedövning denna gång. Med lillan hanns det bara med lustgas precis på slutet, fast det gick ju det med.

Fast jag tänkte ju både en och massor av gånger att jag borde skjutas för att jag var så korkad som utsatte mig själv för den smärtan frivilligt ytterligare en gång.

Och nu ska jag göra det en tredje gång! Oh my..  *flinar*

Vi har tittat på barnmorskorna på SVT. (på onsdagskvällar) Och nu senast var det riktigt skoj att se hur blek T blev.. haha!  Han såg grönvit ut i ansiktet! 

Kanske slutar med att barnmorskorna får badda vatten i pannan på honom.. ;-)

Där fick jag!

Ringde hem nyss, bara för att kolla..

Och mycket riktigt, idag hade kallelsen kommit!

Den 13 maj ska vi få kika på räkan. Åh, hoppas att dessa tre veckor går fort! =)

image47

Måndag 080421

Pust.. vilken helg!

På fredagen var vi ju på ikea och handlade. På lördagen åkte vi förbi mamma med en blomma, då  hon fyllde år den 16e. Sedan till T´s lägenhet där vi röjde järnet.

T och S åkte sedan iväg till Nyköping för att lämna lite saker där, medan jag stannade kvar och städade. Var hemma vid 20-tiden. Ryggen var helt paj på mig!

På söndagsmorgonen blev jag väckt ca 05,30 av T... Men förstå vad tidigt!!! Och vi som inte ens hade lillan hemma. Klev upp strax efter klockan 06.

Bakade sedan en miljard bullar (nja, om sanningen ska fram så var det väl ca 160-170 stycken) och som det känns nu så kommer jag aldrig mer baka en enda liten bulljävel. Satan vilken tid det tog!

Pang sa det sedan... Ischiasnerven började bråka. Kunde knappt gå, och jag tog det jefvligt lugnt från 15-tiden och framåt.

Idag gör det fortfarande ont och nu har smärtan brett ut sig. Fogarna är med i matchen.. USCH!! Jag hoppas att det avtar. Vill inte att det ska börja strula redan nu!

Går runt och är småirriterad på SÖS.. Väntar på ultraljudskallelsen men den har fortfarande inte kommit.. Jag vill ju veta exakt datum då vi ska få se vår lilla räka! *morr*

Nu måste jag fortsätta jobba..

Tack HV 71..

Stort grattis till sm-guldet, HV! Så skönt att se Slakabönderna deppa..

SJU SM-GULD HAR TÄLJE, HUR MÅNGA GULD HAR NI??? SÅ JÄVLA BRA SOM TÄLJE, DET KAN NI ALDRIG BLI... *sjunger*


Aaah.. nu kan man sova så skönt! Fortfarande inget guld till packet...

Shopping @ IKEA

Vi har shoppat! Att vi har shoppat.. oj oj!

En ny säng, nya sängbord, två byråer, en bokhylla, plastbackar, nya överdrag till fåtöljen och soffan, lakan till sängen och en ny kudde åt T.

NAJS!

Fast möblerna kommer inte förrän nästa fredag.

Köttebullemiddag på IKEA blev det också.

Nu sitter vi och kollar på SM-finalen mellan HV71 och LHC.. Inga favoritlag överhuvudtaget men måste man hålla på ett lag, så blir det givetvis HV.  LHC kan man inte hålla på.. Usch! ;-)

Imorgon bitti blir det SOVMORGON! Så ljuvligt!!

Fredag 080418

Fredag igen då.. Imorgon får vi sovmorgon så lillan är hos sin pappa tills på söndag.

Vad ska vi hitta på för skoj då? Jo, idag efter jobbet bär det av mot IKEA där vi ska införskaffa lite "måste"-saker.
Imorgon bär det av till Södertälje, för att röja lite till i T´s lägenhet.

På söndag ska jag baka bullar. Jippiiee.. not! Grabbens klass har hand om kafeterian under nästkommande lördags aktiviteter i skolan. Och tydligen ska jag baka minst 60 bullar till detta event. Förstå vilken tid det kommer att ta.. Suck!

Huvudvärken är bättre, samt att tröttheten verkar blivit bättre. Äntligen!

En ny vecka är det idag också. V 16.. Det tar sig... "Bara" 24 veckor kvar tills räkan är mogen att ploppa ut!

Du har gått 105 fulla dagar av 280 (38%).
Du är i vecka 16.
Du har gått 15 fulla veckor och 0 fulla dagar(v15+0).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 175 dagar kvar till förlossning.

Vecka 16 - 18 apr - 24 apr 2008
Kroppen: Nu kan man ofta se att man är gravid, i alla fall om man bär tunna trikåkläder. Försök att ha lite ledigare kläder som inte klämmer åt om magen. Kanske är det till och med dags att införskaffa mammakläder. Muskulatur och skelett är nu så pass utvecklat att det vanligt att man börjar känna fosterrörelser, men det kan lika gärna dröja tills vecka 22-24 innan man med känner något. Ditt hjärta pumpar 20 % mer blod än tidigare och det kommer öka upp till 50% i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.

Coolt! =)

Headache..

Fjärde dagen i rad med sprängande huvudvärk. Ingenting jag gör hjälper. Suck...

Gick hem från jobbet vid lunch igår, och har sedan dess bara vilat. Men huvudvärken är där, lik förbannat!

image46

BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hypokondriker.. jag? Javisst!

Måndag eftermiddag. Har plågats av huvudvärk i två dagar nu. Alvedonen jag tar hjälper inte. Men eftersom räkan ligger där h*n ligger så kan jag inte ta starkare tabletter.

Trodde först att det var ett migränanfall på gång, men jag mår inte illa, så det kan ju inte vara det.

Hypokondriker som jag blivit med åren, så har jag nu fått för mig att jag har börjat få högt blodtryck. Början till havandeskapsförgiftning.

Undrar hur tidigt man kan drabbas av det?

Habba habba.. det här känns inte skojigt!

Vecka 15.

Vecka 15 - 11 apr - 17 apr 2008
Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man
är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten.
Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.

Fostret: Huden är genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone. Ögonlocken stängs och kommer inte att öppnas igen förrän i sjunde månaden.

Du har gått 99 fulla dagar av 280 (35%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 1 full dag(v14+1).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 181 dagar kvar till förlossning

Det är ju evigheter kvar tills räkan tittar ut! *suck*

TGIF 080411

Så skönt det ska bli med helg. Var helt färdig igår. Inget gick min väg.

Idag mår jag halvdåligt. Det var mycket sämre igår, så jag hoppas att det bara var något tillfälligt.

Idag fyller min moster och min kusin år.. Grattis!

Imorgon är det dags för min bästa Anni att fylla 32 år.. Muahahahaha.. Grattis på födelsedagen, gums! ;-)

Har faktiskt inget speciellt inplanerat i helgen, och det känns skönt. Fast vi har ju iofs miljoner saker att göra. Men jag skulle verkligen vilja slappa en hel  helg.

Jag har växtvärk i magen! Det drar och sliter..

Ja, visst ja.. Grattis Brynäs till förnyat es-kontrakt, och stort grattis till Rögle som tagit klivet upp till finrummet! =)

Nu är jag så jävla less!

Har under ett par veckor sluppit illamåendet, har bara haft kvar den förlamande tröttheten.

Men idag har jag mått lite illa till och från hela morgonen. Och så slog det till med full kraft... bara att kila ut och få ur sig frukosten.

Är orolig för att illamåendet är tillbaka. Och det är inget jag har lust med. Hatar att kräkas..

 (bilden är lånad, det är alltså inte personen på bilden som skrivit inlägget)

Onsdag 080409

Sitter på jobbet, men ska alldeles strax gå  hem. Slutar tidigt idag.

Idag har jag vid flera tillfällen känt av räkan! Ska det bli en vilde till???

Fast det är ju såklart mysigt att känna av räkan, för då vet man ju att den lever där inne.

image44

Förhoppningsvis blir vår bebis sötare än den där räkan!!!

Jag kan inte hålla mig längre!

Hade tänkt vänta tills i maj, men jag är för otålig!

Vi ska ha bebis! I början av oktober tittar vår bebis ut, om allt går som det ska!

Är i v 14 (v 15 på fredag).

Fick beskedet om att räkan planterat sig i mig när T precis hade åkt iväg till Australien. Den 4e februari testade jag positivt. Så det var två "jobbiga" veckor innan T kom hem.. =)

Har mått fruktansvärt illa och varit så trött, men nu har iallafall illamåendet släppt. Tröttheten är kvar, men jag är inte lika trött som förut.

I lördags var jag tvungen att köpa mig nya kläder. Två par mammabyxor eftersom magen har börjat växa!

Har även känt av lite sprattel från räkan.. Tidigt! Men lillan var också tidig med att ge sig till känna.

I maj ska vi på ultraljud, och meningen var att jag skulle berätta om bebben då, genom att lägga ut en ultraljudsbild här på bloggen. Men jag kan som sagt inte hålla mig längre. Har velat skriva av mig tidigare, men lyckats hålla mig!

Jag längtar så mycket till oktober. Tiden går så långsamt!

image43

Fredag 080404

Namnsdag idag... grattis till mig själv! =)

Blev inte utsatt för något första april skämt i år. Förutom det lilla som grabben försökte sig på.

Sitter på jobbet och huttrar. Idag är det riktigt kallt här på jobbet.

Och så funderar jag starkt på att kasta alla svarta kläder som jag äger och har. Nu när T har flyttat in, så har det även följt med oönskade saker. Nämligen katthår!

Det är ta mig satan katthår på ALLT. Ska försöka sanera alla kläder genom att tvätta och rolla kläderna, men det är så irriterande! Man kanske skulle ha sanerat allt innan flytten, men det är ju alltid lätt att vara efterklok.

Har iallafall insett att jag INTE vill ha några husdjur som hårar.. Blä!

På söndag blir det till att åka och gratulera lilla S, som fyllde 1 år i onsdags. Hon är så gullig.. =)

Tisdag 080401

Första april och än så länge har jag inte blivit lurad! Inte vad jag vet iallafall.. =)

Helgen var hektisk. Fredagen tillbringade vi hemma hos T där det släpades ner en massa saker från vinden och dessa saker sorterades. Kom hem sent, ramlade i säng. Fick lov att studsa upp ur sängen vid 6-tiden på morgonen för att se till att vara i tid hemma hos farsan.

Vid 7 fick vi bilen, och började då flytten. Totalt 3 lass blev det åt olika håll. Men nu är nästan allt klart! Skönt!

På eftermiddagen åkte vi hem till morsan, där vi blev bjudna på mat och bastu. Skön avslutning!

Söndagen tillbringade vi återigen i tälje. Passade på att träffa moster + min lilla kusin. Vi var på Torekällberget så att tjejerna fick leka av sig lite.

Söndagskvällen tillbringde vi i tv-soffan. Helt slut var jag och somnade i fotöljen.

Till helgen måste jag införskaffa lite nya kläder. Det börjar bli skralt på klädfronten!

Jobbet kallar..