Mucho Nyköping!

Har nyligen precis kommit hem från Nyköping. Vi åkte dit vid 12-tiden idag, då svärmor fyllde 52 år igår.  Var hemma hos dem hela dagen. Fikade och fick se på en massa bilder från deras (T och hans syskons) barndom.

Förra helgen var vi också där, och nästa helg ska vi ju börja flytta dit våra saker. Så det blir en hel del bilande fram och tillbaka. Det tar ju sin lilla stund att åka dit, det är ju ändå 10 mil enkel resa.

Och idag har det varit sjukligt varmt..  Ditresan var lite lätt svettig.

Svettigare blev det när vi var där..  T´s lillebror ville ha skjuts till en ICA-butik där han jobbar, för han skulle bli hämtad av sina kompisar. Jag erbjöd mig att köra dit honom, så jag även kunde handla lördagsgodis åt barnen. Det gick hur bra som helst.

Lite värre blev det dock när jag kom tillbaka till bilen och skulle larma av. Det gick INTE! Hur jag än gjorde.
Fram med mobilen och ringa till T. Han tyckte att jag skulle låsa upp bilen manuellt, och han trodde inte att larmet skulle börja låta då..  Han hade fel!!!!

Det tjöt och folk tittade lite konstigt på mig. Som att JAG, med kanonkulan på magen, skulle ge mig på att stjäla en bil mitt på blanka eftermiddagen. Idioter!

T och hans andra lillebror fick sätta sig i en annan bil och komma till min undsättning!

Och för att klargöra.. Nej, jag gjorde inget fel, utan larmet är lite glappt emellanåt och det har hänt förr. Så det handlar inte om att jag är korkad, blond, gravid eller tjej.. Så det så!!!

Nu är jag pisstrött, och fötterna har svullnat till dubbel storlek.. Det är jobbigt att vara gravid i denna värme!


v 30 *10 to go*

Du har gått 203 fulla dagar av 280 (73%).
Du är i vecka 30.
Du har gått 29 fulla veckor och 0 fulla dagar(v29+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 77 dagar kvar till förlossning.

Vecka 30 - 25 jul - 31 jul 2008
Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.

Barnet: Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud innefrån mammans kropp, bl.a ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en krafigt trafikerad gata. Nu ska barnet få mer hull och gå upp i vikt, men längden kommer endast öka marginellt.

Jag: mår jättebra! Iallafall idag.. I förrgår var jag beredd att föda barn i vilken sekund som helst, bara jag slapp vara gravid. Hade grym växtvärk och det drog och slet i hela magen! Vår lilla F är superbusig när jag sitter på jobbet. Lite småbuffar på kvällarna, men på dagarna är det som att hela havet stormar på magen.. Det ser rätt festligt ut!

Försäkringskassan - vilket skämt!

Hade tänkt ringa försäkringskassan och höra lite gällande föräldrapenning och sånt, men det var ju bara att fetglömma.

Plats nummer 150 i kön och beräknad kötid 20 minuter.. Som att man inte har annat att göra.

Vilka nötter!!

Måndag 080721

Första arbetsdagen är avklarad. Den gick fort.

Middagen är uppäten. Sitter här och lyssnar på trotsiga dottern som sitter i köket och skriker. Hon vägrar att be om ursäkt, så nu får hon sitta där tills hon gör det. Beteendet är fruktansvärt just nu och frågan är när tålamodet tar slut. Förhoppningsvis när hennes trotsperiod är över sedan länge.

Denna vecka på jobbet blir nog lugnare än vad jag är van vid. Är överflödig på min vanliga avdelning så jag får vara på den renodlade telefonkundtjänsten. Och det är bra mycket lugnare än där jag sitter i vanliga fall. SKÖNT! Man slipper studsa upp och ner från stolen, och det är mitt bäcken tacksamt för..

Söndag 080720

Sista lediga dagen. Imorgon väntar jobbet igen. Trodde ångesten skulle vara värre än vad den är. Det enda som känns jobbigt är att behöva kliva upp strax innan klockan 06.

Tio arbetsdagar, sedan får man vara ledig en vecka igen. Eller ledig och ledig, vi flyttar ju den veckan så det blir nog en hel del packande. Och så ska vi ju hinna med en tripp till Hedemora för att se grabbarna lira hockey!!!!

Och jag håller på att gå sönder av längtan. Längtan efter att få slå sig ner i Nyköping helt och hållet. De sista veckorna här i Hagsätra blir nog inte så roliga, eftersom det inte kommer finnas några möbler här. Bara några madrasser och kuddar och täcken.

Ska bli skönt att lämna det här. Få ägna sig helt och hållet åt att få hemmet i Nyköping beboeligt samt få göra iordning allt åt vår lilla tjej som kommer om inte alltför många veckor!

Igår var vi på Skansen med T´s syster och hennes barn. Vädret var okej, och E fick bara ett utbrott, så överlag var det en bra dag. Förutom att Skansen enbart är backar och återigen backar. Mitt bäcken gillade inte det, så idag är jag stel...

Men lilla F i magen är det full fart på... :-)

v 29 *11 to go*

Du har gått 196 fulla dagar av 280 (70%).
Du är i vecka 29.
Du har gått 28 fulla veckor och 0 fulla dagar(v28+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 84 dagar kvar till förlossning.

Vecka 29 - 18 jul - 24 jul 2008
Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

Jag: mår jättebra! Inga problem med fogar, ischias eller rygg, just nu. Men däremot har jag min förkylning att tampas med. *usch*

Therror..

Vet inte om du läser mina kommentarer, så jag gör på det här viset istället.. Ägnar ett helt inlägg åt dig.. ;-)

Jag börjar jobba på måndag den 21a.. Är du på jobbet då? Maila mig i sådana fall..

Jag jobbar v 33 och 34, så jag finns i Sthlm i allafall. Lunch någon dag?

Vi kan ju bestämma något via mailen, alt höras via telefon?!

KRAM

Moster och Therése..

Helt korrekt!! =)

Vad tycks?

3årstrotsen..

är ju för jävla underbar!

Måtte hon snart komma ur den här fasen...

Det suger verkligen musten ur en...

Hur ska inte tonåren bli??? *kräkas*

080715

Är fortfarande äckligt förkyld.

Var på koll hos barnmorskan idag och allt är fortfarande toppenbra!

HB: 122
Blodtryck: 125/80
Socker: 5,7
Magmåttet: 27cm
Fosterljud: 140

Och vikten är oförändrad! Tjohoo... Har inte gått upp något på en månad! Det måste innebära att bebin tar utav mina fettreserver, och det får hon gärna fortsätta göra!

Men åh..

kan man bli mer förkyld än vad jag är nu??

Finns inget jag hatar mer än att vara förkyld när jag är gravid! Det är jobbigt att hosta med denna gigantiska mage, det är jobbigt att andas utan en massa snor i vägen, så nu är det nästan helt omöjligt att andas.

Vaknar på nätterna och får panik, för jag knappt får någon luft. Slem here, slem there, slem everyfuckingwhere!

Men idag ska jag iallafall till läkaren. Ge mig medikamenter för fan!

Söndag 080713

Röv... Jag är förkyld! Har haft ont i halsen till och från de senaste två veckorna, men i förrgår blev det värre. Och idag är det riktigt jävligt.

Mår jag lika dåligt imorgon så måste jag ringa vårdcentralen. Vill inte må så här under min sista lugna semestervecka!

Igår åkte vi till Nyköping för att mata ankorna. Precis i närheten av vårt blivande hem finns det en å, och där finns det en jefvla massa ankor. Dessa fick lite bröd samt även smaka på lillans finger!

Tittade även till dotterns nya dagis. Såg riktigt fint ut på gården. Längtar som fan tills vi flyttar.

På vägen hem stannade vi till vid ett naturreservat. Stendörren. Där var det otroligt vackert! Önskar dock att jag hade orkat knata runt lite mer än vad jag gjorde.

Idag åkte vi ut en sväng till mamma, eftersom grabben hade glömt sin mobil i hennes bil. Dottern härjade runt där, och var både snäll och glad. Men här hemma har hon varit på ett jävla humör. Hoppas på en bättre dag imorgon.

Busan i magen (som by the way fått ett riktigt namn nu.. ) har varit supervild hela dagen idag! Magen har gått i vågor med jämna mellanrum.

Hon kommer få tre namn, varav tilltalsnamnet börjar på F.. Efternamnet blir inte mitt efternamn, utan hon får Thoms efternamn. Så fint så... =)

v 28 *12 to go*

Du har gått 189 fulla dagar av 280 (68%).
Du är i vecka 28.
Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar(v27+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 91 dagar kvar till förlossning.

Vecka 28 - 11 jul - 17 jul 2008
Kroppen: Framöver blir besöken hos MVC allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Blodsocker: Vid förhöjda sockervärden görs ofta ett belastningsprov för att testa glukostoleransen. När man är gravid kan man få en lindrig form av graviditetsdiabetes som i regel brukar gå bort efter förlossningen.
Blodtryck: Blodtrycket sjunker normalt lite i mitten av graviditen. Exempel: Från att ha haft en vilopuls på 75 vid inskrivningen kan den sjunka till 70 i mitten. De tre sista månaderna ökar ofta pulsen igen och kan då kan den gå upp 80. Om blodtrycket stiger mycket får man ofta gå på tätare kontroller på MVC eftersom det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning "preeklampsi". Det kan ge sig till känna som huvudvärk, trötthet och dålig fostertillväxt samt för tidig födsel.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.

Jag: sover som en kratta på nätterna! Vaknar så fort jag ska vända mig om i sängen. Ischiasnerven krånglar då och då, likaså ryggen. Men överlag så mår jag mycket bättre än vad jag gjorde när jag väntade Emma.

12 år!!!

Idag, för 12 år sedan, klockan 22,55 föddes mitt första barn. Min son...

12 år, vart tar tiden vägen?

Min lille bebis är snart lika lång som jag, fin som få. En riktig charmör, som härjar runt bland tjejerna. Hur ska det inte bli om några år????



Ett litet kollage från den första tiden!

Så här ser puddingen ut nu....


Grattis på födelsedagen, min älskade son!

Aaah..

Nu är allt som det ska vara igen! Ordningen är återställd.

Dottern ligger och sussar i sängen, grabben är hemma, jag sitter här och älsklingen i soffan. Äntligen har jag familjen samlad.

Lillfisen i magen härjar runt och gör sig påmind! Vi hämtade vagnen idag men den står kvar i kartonger. Nu är det egentligen bara småsaker kvar att ordna inför hennes ankomst. Känns skönt!

Nu längtar jag bara tills flytten är avklarad, så att man hinner få hemmet iordninggjort innan bebisen kommer.

Ska bli så roligt att få ställa iordning barnens rum, och pyssla med bebisen saker. Sedan är det bara att vänta.

Väntan kanske heller inte blir så lång eftersom vi har en hel del att pyssla med. Tre månader kvar, och tiden går så fort!

Måndag 080707.

Om 2½ timme ska vi hämta hem lillan. Och herrejefvlar vad jag längtar efter henne. Har inte pratat med henne på hela veckan.. min lilla tjej!

Pusskalas ska jag ha med henne..

Men innan det så ska vi åka till Tälje och hämta räkans vagn. =)

Om sisådär tre månader har jag två ljuvliga flickor hos mig. Och en son som också är ljuvlig och väldigt lustig. Vilka skratt han bjuder på emellanåt, vår lille player!

Life is good!

3D-ultraljud.. så coolt!

Var på tittutkliniken, och jisses vad häftigt det var!

Vår skrutt tyckte att det var roligast att trycka in ansiktet i moderkakan, så bilderna därifrån blev sådär. Tydligen blir bilderna allra bäst när det är mycket vatten emellan.

 

På första bilden håller bebisen sin hand över örat.. Gullunge!
På andra bilden dricks det vatten.. Ser ni den lilla tungan???

Och könet? En liten....





TJEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

v 27 *13 to go*

Du har gått 182 fulla dagar av 280 (65%).
Du är i vecka 27.
Du har gått 26 fulla veckor och 0 fulla dagar(v26+0).
Du är i 6:e kalendermånaden.
Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 98 dagar kvar till förlossning.

Vecka 27 - 4 jul - 10 jul 2008
Kroppen: Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

Jag: har så förbannat ont i ryggen. Varit på väg att få kramp flera gånger, men lyckats häva det. Men förutom det så mår jag jättebra! Packningen inför flytten är nog orsak till varför jag har ont i ryggen.

Om ca 45 minuter ska vi bege oss mot Östermalm. Då ska vi förhoppningsvis få veta ifall det är en flicka eller pojke där inne. Ååååh, så spännande!

Onsdag - tredje semesterdagen!

Idag kom vi hem från Tallinn. Åkte i måndags. Igår gick vi omkring i Tallinn hela dagen. Jag hade så ont i fötter, vader och rygg när vi kom tillbaka till båten.

Shoppade lite kläder till två coola killar, en söt liten tös och en jättesöt mössa till vår räka! Jag hade en jättemysig resa, kunde verkligen slappna av och INTE tänka på vårt kaos till hem.

Var iväg och hyrde två filmer (har sett en), T åkte iväg till grönan för den årliga femkampen.

Gick in i grabbens rum för att plocka undan lite. T ska måla om där inne imorgon. Hur som helst, så såg jag att det var tejp kvar kring en kontakt sedan jag målade om där inne sist. Jag drog bort den, och upptäckte att den blå färgen följde med. Så nu har jag dragit bort blå färg i ca 4½ timme.. Allt är inte borta, men nu pallar jag inte mer! Får ta resten imorgon..

Skönt att det funkade så bra, för det innebär att T bara behöver rolla en enda gång i rummet. Den blå färgen var nämligen vääääldigt blå! Och det hade krävts en jävla massa påstrykningar för att den skulle täckas.

Nu ska jag ta mig en macka, och vänta på att älsklingen kommer hem. Hoppas att han vill se filmen med mig..

I övermorgon får vi kika in hos räkan igen, det ska bli så spännande att se vad det är för filur som gömmer sig där inne.

Stort grattis till lille F, som fyller 1 år idag..