Fredag 080829

Fredag morgon, och vi är äntligen här i Nyköping. Lägenheten i Hagsätra är städad och nycklarna är lämnade. Nu håller jag bara tummarna för att allt i lägenheten godkänns, så man slipper efterkrav.

Nu gäller det bara att få ordning på allt här hemma. Och det kommer ta sin lilla tid. I helgen måste vi tömma vårt sovrum då de ska lägga ut en ny matta på måndag. Och det var inga vackra alternativ vi hade att välja på, men men, det blir nog bra ändå i slutändan.

När mattan väl är på plats så ska jag på allvar få ordning på saker och ting här hemma. Skulle vara skönt om man den allra sista tiden bara kunde slappa och vila och koncentrera sig på lilltjejens ankomst.

Igår var vi och hälsade på hos Emmas nya förskola och det verkade vara jättebra där. Inskolningen kommer gå galant, det är jag övertygad om!

Var en sväng nere i centrum, och vi passade även på att sova två timmar på eftermiddagen. Hur skönt som helst.

Inatt har jag dock sovit som en kratta, jag har stört Thom med mitt snarkande och vaknat till för minsta lilla då han behöver sin sömn. Borde ha gått ner och lagt mig på soffan istället, men jag tänkte inte så klart då!

Idag vankas det tvättstuga, matlagning och småplock. Skulle verkligen vilja åka till IKEA och shoppa skötbord och gardinstänger. Nya mattor står också på önskelistan, även en soffa, modell större. Familjen har ju växt en del..

Och en tvättmaskin vill jag också ha! Åh.. Give me money!

v 35

Du har gått 238 fulla dagar av 280 (85%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar(v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 42 dagar kvar till förlossning.

Vecka 35 - 29 aug - 4 sep 2008
Kroppen: Om kvinnan fick instruktioner om att vila pga tidiga sammandragningar tidigare i graviditeten kan man nu pusta ut. Barnet anses nämligen ha goda chanser att överleva om det skulle födas. Det behöver oftast bara ligga i kuvös för att hålla värmen.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar.


Jag: mår relativt okej. Har haft lite onda sammandragningar, men dessa beror nog på att jag tagit ut mig lite för mycket i samband med flyttstädningen. Nu har jag dock mycket tid på mig att vila! =) Har fått nya fula bristningar på magen. Varje barn har märkt mig på sitt sätt.


Last night in the ghetto!

Fi fan,... jag är så sjukt trött i kroppen! Har idag fått det allra grövsta gjort, så imorgon återstår det lite golvskrubbande och annat smått och gott. Orkar faktiskt inte ta det idag.

Moster A kom och hjälpte till.. Tack snälla! Och även min mamma och mormor var förbi.. Morsan svabbade snabbt av balkongräcket ,köksfönstrena och skurade av listerna i köket.. Tack tack tack..

Emma och jag klädde av oss till enbart födelsekostymen och gick loss i badrummet. Hon var så glad och stolt över att få "hjälpa" till. Så imorgon efter sista duschen i Hagsätra så tar jag det sista där inne. Lovely...

Har ju några timmar på mig imorgon, innan vi ska gå till Emmas dagis för att lämna lite frukt. Hon ska få bjussa kompisarna på fruktsallad. Det är det enda som är tillåtet och det tycker jag är kanon. Barnen får ändå i sig tillräckligt med socker. Ska även passa på att fotografera kompisar och personal så att Emma har lite minnen från sin första förskola.

Sedan bär det äntligen av för gott. Imorgon kväll kommer jag att sitta i MIN fotölj, snaska något gott och titta på förlossningar på TV4 Fakta..

Ni fattar inte hur ljuvligt det kommer att bli.. Slippa att sitta helt ensam i ett tomt hem och inte ha något vettigt alls att göra!

Idag trodde jag även att bebisen var på väg ut.. Fick en jättekraftig sammandragning som höll i sig ett bra tag och som även gjorde ont. Det kändes lite scary, och jag blev lite smått påmind om vad jag har gett mig in på.. AAAAJJJJ!!!!

Thom hade fått ett mycket intressant brev hem idag. Hoppas att det blir så som jag önskar och hoppas. Mer om det en annan gång.. kanske.. *flinar*

Emma är lite lustig.. Hemmet är i ghettot är ju så gott som tomt.. men hon lyckades ändå slarva bort en napp igår, så hon fick sova utan. Ringde Thom och bad honom ta med sig en napp imorse, vilket han även gjorde.

När det nu var läggdags för henne, så hittade vi inte den nya nappen!!!! Vad är oddsen för det? Två nappar som försvinner spårlöst i ett så gott som tomt hem...

Antar att de nya hyresgästerna kommer hitta dem om ett år eller så.. Hahaha!

Ja just det... glömde skriva det i bloggen igår.. Jag fick jättesöta kläder till bebisen utav mina kollegor. Och så fick jag även jättesöta tossor och en napphållare utav Hannah.. Tack snälla söta rara.. Ni är för goa!

Nu ska jag ringa hem till Nyköping för att höra hur det gick för Sebbe när han provtränade med Nyköping hockey..


Puss på nosen, goingar!


Note to myself..

Flyttstäda ALDRIG mer. Speciellt inte som höggravid.

Flytta ALDRIG mer. Speciellt inte som höggravid.

Och om flytt är ett måste, anlita någon som gör allt åt dig!

Är totalt slut i hela kroppen. Har ägnat hela denna dag åt att städa.. Och lik förbannat har jag lika mycket (om inte mer) kvar..

SUCK!!

När vi väl har landat i Nyköping så ska jag inte göra ett skvatt mer än nödvändigt på ett par dagar. Så enkelt är det.

Men nästa vecka, då kör jag igång igen!

Känns ruskigt skönt att slippa jobba just nu. Hade aldrig pallat att både jobba och flyttstäda! Har jag tur så kommer min mamma över och hjälper mig imorgon. Och kanske även min moster.

Jag vill shoppa! Kläder till mig och barnen.. Bland annat..

*gäääääsp*

v 34

Du har gått 231 fulla dagar av 280 (83%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar(v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 49 dagar kvar till förlossning.

Vecka 34 - 22 aug - 28 aug 2008
Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning. ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Ibland kan förvärkarna komma tätt och upplevas som riktiga värkar, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas samt främmande personers röster.

Jag: mår bra. Lite ont då och då, när busan i magen får för sig att sträcka på sig. Då ilar det till mellan benen och det känns som hennes fötter fastnar i mina revben. Och just idag är jag lite extra glad, för idag är det min sista arbetsdag. Fr o m i eftermiddag är jag ledig ett bra tag framöver. Nu kanske man äntligen får tid att ordna allt i det nya hemmet samt göra iordning för lilla sötnosens ankomst!

Tisdag 080819

Jaha.. då sitter man på jobbet igen. Men det är bara den här veckan kvar att arbeta, sedan är jag leeeeedig för en lång tid framöver!

Helgen tillbringade vi i Nyköping där vi fick upp det mesta i möbelväg och lyckades även tömma en hel del kartonger. Lillan var hos sin pappa så jag fick även sovmorgon. Så ljuvligt!

Måste ta mig i kragen och påbörja saneringen av lägenheten i Hagsätra, men usch så det tar emot. Det är så mycket att städa och jag vet att jag kommer bli sängliggandes av det. Fogarna är inte roliga just nu.
Ska ringa moster och höra ifall hon kan komma över och hjälpa till, hon har sagt att hon kan göra det. Iallafall på de ställen som jag inte kommer åt.

Igår var jag och grabben på ett litet möte med hans nya lärare i den nya skolan. Och det verkar lovande, för båda lärarna verkar vara hårda men rättvisa, och sådana lärare tycker jag mycket om! hehe..

Lillan var på ett sjujävla humör igår, men det brukar hon vara när hon kommer hem ifrån sin pappa. Verkar som att hon testar våra gränser för att se om något ändrat sig sedan hon åkte. Lilla skitungen.. *s*

Bebisen i magen är också busig till tusan.. Det allra senaste är att hon sträcker på sig (i sin fulla längd känns det som) vilket innebär att det känns som att huvudet ska titta ut mellan benen på mig samt att fötterna ska fastna under revbenen på mig. Väldigt oskönt måste jag säga! 

Men jag antar att det är trångt där inne och att hon behöver sträcka på sig då och då.

Nu är det inte alltför lång tid kvar tills hon kommer, och även fast jag knappt kan bärga mig så får hon mer än gärna stanna tiden ut där inne och inte komma ut i förtid, för jag har ingenting klart till henne. Har en hel del kvar att införskaffa och alla kläder måste tvättas och vikas och bla bla bla.. Men jag har ju förhoppningsvis hela september på mig!

Fast jag drömde häromnatten att jag var på besök hos barnmorskan. Och hon tyckte att magen såg så liten ut, så jag fick göra ett tillväxtultraljud och det visade att hon var tilläxthämmad och det beslutades om kejsarsnitt. Och det var en riktigt liten bebis som de plockade ut. Hoppas att det bara var en mardröm och inte någon sanndröm!

Och det som irriterade mig mest i drömmen var att jag tyckte att Thom kom så lindrigt undan.. haha.. Dåligt skruvad man är!

v 33

Du har gått 224 fulla dagar av 280 (80%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar(v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 56 dagar kvar till förlossning.

Vecka 33 - 15 aug - 21 aug 2008
Kroppen: De sista två månaderna besöker du vanligtvis MVC varannan vecka. På MVC mäter man barnets tillväxttakt. Vid den här tidpunkten är normalkurvan för symfys-fundusmåttet runt 31, men det är främst sin egen kurva man ska gå efter.

Barnet: Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. 3-4% förblir kvar i sätesställning.

Jag: mår faktiskt helt okej nu. Lite sliten efter nätterna på obekväma madrasser, men det får man ta. Det är så kort tid kvar i Stockholm.

Måndag 080811

Pust! Ännu en ensam kväll i Hagsätra. Lillan sover och jag sitter här och tråkar...'

Pratade med min gruppchef på jobbet idag, och bestämde att jag ska gå hem lite tidigare än vad jag först hade planerat. Detta för att mina fogar verkligen inte uppskattar att sitta still i så många timmar, och jag vill verkligen undvika att bli sjukskriven.

Så den 22 augusti blir min sista arbetsdag. Imorgon har jag tagit ut en semesterdag och på måndag är jag också ledig eftersom dagis har stängt för planering. Detta innebär att jag alltså bara har kvar 7 arbetsdagar. Wooohooo... Det känns riktigt bra!

Då hinner jag städa lägenheten här i Hagsätra i lugn och ro, och behöver inte slita ut mig, plus att jag kommer härifrån snabbare. Och kan därför snabbare komma till rätta i Nyköping.

Jag längtar verkligen dit nu. Natten på skumgummimadrassen var ingen större hit.. Aj!

Söndag 080810

Pust! Då har man fått lillan i säng och här sitter jag. På en sketen fotölj i ett för övrigt tomt hem.

Igår gick möbellasset till Nyköping och mina älsklingsgrabbar är kvar där. I detta tomma hem ska jag och lillan bo augusti ut. Ja, förutom på helgerna då. Då kommer jag befinna mig i Nyköping och njuta av MÖBLER och mina killar!

De senaste dagarna har jag haft sjukligt ont i fogarna, eller rättare sagt i ena ljumsken. Det låser sig och jag kan knappt gå för det gör så satans ont. Så jag har känt mig väldigt frustrerad och LAT, eftersom jag inte kunde göra ett smack igår.

Bar en soffkudde från hissen till lägenheten igår, och genast var det två, tre personer som sa åt mig att inte bära. Men vad ska man göra när man är van att bära så att svetten lackar när det vankas flytt. Speciellt när det är min egen flytt det handlar om.

Men men, det är bara att inse sina fysiska begränsningar. Vill ju inte riskera att bebisen kommer ut i förtid.

Imorgon är det dagis och arbete igen. Skönt det.. på ett sätt iallafall, för då behöver man inte vara här i denna tomma lägenhet mer än nödvändigt. Bara hem efter arbete, laga middag och gosa en stund med lillan innan man kan hoppa ner i sängen och sova. Fast nu har jag ju iofs ingen säng att sova i, utan bara en madrass på golvet. Men ändå..

Hoppas bara att ryggen fixar att sova på madrass direkt på golvet.

I onsdags tog vi en välbehövlig paus från flyttkartonger och flyttbestyr och åkte istället till Hedemora. (tack gode gud att jag inte bor i den staden... eller byn, Hade fått lappsjuka efter en dag. Fanns verkligen NADA att göra! )

Så.. vad gjorde vi i Hedemora? Jo, SSK hade sin första träningsmatch. Motståndet stod CSKA Moskva för. Fast efter första perioden var jag tveksam till ifall SSK var något motstånd för ryssarna. Resultatet var nämligen 5-1 till ryssarna. Första målet kom redan efter 16 sekunder.

Men gossarna spelade upp sig, och när slutsignalen ljöd, så hade SSK spelat till sig två mål. Slutresultatet blev således 5-3 till CSKA Moskva..  Det var kul att få se lite hockey igen, trots att SSK förlorade. Längtar än mer efter säsongen nu.

Ska försöka ta mig till första matchen, men sedan blir det nog till att se resterande matcher på tv´n. Och med största sannolikhet ha en bebis hängande i brösten.. haha..  Som jag längtar efter att få ut vår lilla tjej.. Sötnöten!!

Nu ska jag logga in på msn och se ifall mina gossar är online och vill underhålla mig en stund!

Puss o kram

v 32 *8 to go*

Du har gått 217 fulla dagar av 280 (78%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar(v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 63 dagar kvar till förlossning.

Vecka 32 - 8 aug - 14 aug 2008
Kroppen: Man kan lätt bli anfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir anfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 cm lång. Nu kontrollerar barnet själv sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. På pojkar kommer nu testiklarna ner i pungen från att ha varit i ljumsken. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg

Jag: mår relativt okej, Jobbigt med flyttandet dock, Fogarna bråkar som fan just nu och sammandragningarna är inte att leka med heller. Men men, vad är väl en bal på slottet?

Aj aj aj...

Vaknade vid 3-tiden i natt med världens huvudvärk. Den håller i sig än, trots alvedonintag * 2.

BLÄ!!

Ska kila iväg till affären och handla godis och dricka. Ikväll ska jag vara i soffan och titta på tv.

Semester nästa vecka, och jag hoppas vädret blir lite mer humant.

v 31 *9 to go*

Du har gått 210 fulla dagar av 280 (75%).
Du är i vecka 31.
Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar(v30+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 70 dagar kvar till förlossning.

Vecka 31 - 1 aug - 7 aug 2008
Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av t.ex stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som t.ex att gå i trappor och bära tunga saker.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan 8 cm i diameter och fötterna knappt 6 cm. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

Jag: hatar värmen. Sväller upp som en ballong. Har ont överallt. Har även haft "onda" sammandragningar, men det är bara vila som gäller när dessa kommer. Blir det värre så måste jag in på kontroll..