Tisdag 080930

Sista september, och chansen att få en septemberbebis är minimal. Men det gör inte så mycket!
 
I söndags kväll åkte jag in till förlossningen för en kontroll, då huvudvärken höll på att ta kål på mig. Men allt var bra! Blodtrycket, toxproverna.. ja allt..

Så jag har funderat en hel del vad huvudvärken kan bero på, och har nu kommit på vad det är. Tror jag. Har ju nämligen varit förkyld ett tag. Eller snorig, rättare sagt. Och jag misstänker starkt att jag fått bihåleinflammation.

Man har ju hålor i huvudet också, och inte bara fram i pannan/kinderna. Och dessa hålor har jag fått inflammerade förut också. Och symptomet för det är ju just extrem huvudvärk! I söndags höll jag på att svimma av huvudvärken. Det var läskigt!  Men en kraftig antibiotikakur brukar lösa det problemet.

Har inte ens tänkt tanken att det skulle kunna vara det, eftersom huvudvärken dök upp ungefär samtidigt som de upptäckte att mitt tryck åker upp och ner.

Ska till barnmorskan idag, och sedan ska jag väl försöka få tag på en läkartid någonstans. Skulle även behöva boka en läkartid åt Sebbe, som inte tycks bli bra från sin förkylning.

Ikväll är det hockey igen.. hoppas på vinst, så att alla muppar på forumet håller käften! Herregud, börja yla efter förändringar redan nu.. Töntar!

Söndag 080928

Gårdagen var bra, förutom att SSK torskade. Hade sammandragningar på kvällen som gjorde ont, men dessa berodde nog på att jag härjade i köket nästan hela dagen.

Så ingen bebis än..

Kissade på en sticka imorse och den visade på att jag har protein i urinen, men jag tänker inte göra något åt den informationen. För till vilken nytta då? Sitta på förlossningen några timmar med CTG, för att sedan få gå hem... Nehej du. Då stannar jag hellre hemma.

Huvudvärken är där, som vanligt, och idag mår jag lite illa.. Men shit happens!! So be it...

Nu ska jag duscha, för vi ska över till svärmor.

Ha det så bra!!

Lördag 080927

Idag kommer det över lite kompisar till Thom. Vi ska käka och kolla på hockey, och sedan försvinner killarna nog ut på krogen. Hehe... jag kommer nog ha en bakfull sambo imorgon. Eller jag hoppas att jag har det iallafall.. Har aldrig sett honom bakfull..

Det allra värsta vore ju om han var jättebakis och förlossningen satte igång. Eller bästa.. Hmm..  Jag ligger och vrålar av smärta och han ligger i ett hörn och kräks.. Det vore något att berätta för lilltjejen!

Ska alldeles strax ge mig på att sätta upp gardiner här i vardagsrummet, jag ska bara..  *alfons* Sitter och väntar på att huvudvärken ska ge med sig. Jag hoppas iallafall att den gör det! Åt en stadig frukost.. Gröt, äggsmörgås och lite juice.. Det var fanimig inte igår man åt gröt..

Åh.. intresseklubben antecknar. Jag vet. Bland det tråkigaste som finns att läsa är ju att läsa om folk som berättar i detalj vad de ätit. Så sorry! :-)

Nehej.. här blir det inga ungar gjorda, eller födda, så ha det!

Puss på nosen!

v 39

Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 13 dagar kvar till förlossning.

Vecka 39 - 26 sep - 2 okt 2008
Kroppen: Barnmorskan kontrollerar nu om barnets huvud är fixerat. När barnet slutgiltigt har lagt sig med huvudet nedåt är först huvudet rörligt (R), sedan brukar det gå över till att bli ruckbart (Ru). Slutligen fixeras huvudet (F) vilket kan kan göra lite ont just som det sker, det kan kännas som något stort och hårt surrat sig fast i bäckengången. Man kan också känna som ilningar i slidan och neråt benen vilka beror på att barnet kommer åt nerver när det vrider sig ned i bäckenet.
Kroppen har förberett sig, livmodertappen har mognat och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältingssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Jag: har inga kommentarer. Se tidigare blogginlägg!

Högt blodtryck IGEN!!!

Var på rutinkoll hos barnmorskan idag, och blodtrycket har gått upp igen. Wtf!!!

Fick knata ner till förlossningen och sitta där i ett par timmar. Men allt såg så bra ut.. bla bla bla.. Det enda som är lite högt är blodtrycket.

Måste tillbaka på fredag och lämna nytt blodtryck.

Och skruttan är fortfarande rörlig, så hon har inte ens börjat sjunka ner än. Sabla unge att vara envis,. Blir väl en bebis lagom till jul.. Lika bra att ställa in sig på det.

Och så hade jag gått upp 2 kg på en vecka.. Mindre skoj!

Nu ska jag sluta gnälla! Ska inte nämna bebisen förrän hon är född! ;-)

Fy fan så less jag är!

Är så jävla less på att vara stor, tung och otymplig. Det drar och sliter överallt.. Men likförbannat är hon kvar i magen.

KOM UT NU!!!!!!!!!!! Det är fan så mycket bättre på utsidan, tro mig! Massor av plats att sprattla loss på, god mjölk att dricka. En pappa och en mamma att gosa med. Syskon att terrorisera.. Kom uuuuuuuuuuuuut!

Sover pissdåligt på nätterna. Vaknar varje gång man ska vända på sig. Och när man vänder sig så blir magen stenhård och gör ont. Om det gör susen för humöret? Gissa en gång!!

Bla bla bla... Hon kommer när hon är redo.. bla bla bla...  JAG VET DET!! Men jag vill likförbannat ha ut henne NU!

Morr... är på pisshumör idag.

Vill låsa in mig själv någonstans. Spela musik på så hög volym att trumhinnorna nästan sprängs, röka en limpa cigaretter och sänka en sjuttis jäger.. Fuck off!

Måndag 080922

Idag har jag roat mig med att baka lite mer än 200 bullar och en smulpaj. Det tog sin lilla tid kan jag säga.. Men skönt att ha det gjort.

På kvällen åkte vi över till svärmor med familj och fikade.

Huvudet har värkt lite grann idag, så imorgon blir det till att ta det lugnt. Ska försöka hitta lite nya kläder till lillan. Det börjar bli lite kyligt ute, så fodrade byxor till henne skulle inte sitta fel.

På kvällen vankas det hockey igen. Motståndet är HV71 - svenska mästarna.. Hoppas SSK fixar att kicka rumpa då!

Skulle vilja se matchen på plats, men med tanke på värkarna jag fick efter första hemmamatchen så ska jag nog inte det. Oaj aj aj puff..

Nu är det inte alls lång tid kvar tills hon är beräknad att komma ut. Men jag vill ha ut henne redan nu i september, men med min tur så lär hon väl inte vilja komma förrän till jul...

Nu ska jag natta min lilla tjej, som INTE vill sova...

Utskriven

Fick nattpermis, och det var skönt att få sova i sin egen säng och inte i någon obehaglig sjukhussäng.

Åkte in imorse och allt såg bra ut så nu är jag utskriven.

Nytt barnmorskebesök är inplanerat tills på onsdag, hoppas att allt fortsätter att se bra ut!

Permission

Är hemma några timmar för lite permission. Ringde till förlossningen igår och fick komma in. Blev kvar för observation.

Trycket blev bättre under tiden på sjukhuset och proteinet försvann ur urinen. Skönt! Men huvudvärken är kvar. Fick två citodon som jag blev rätt skön i huvudet av, men nu verkar det avta.

Ska tillbaka lite senare idag, men förhoppningsvis får jag åka hem igen. Det är ju inte så jätteskoj att ligga på sjukhus, trots att personalen är jättegullig på Nyköpings lasarett.

Ska strax äta lite och ta ett bad. Sedan ska jag kolla lite på hockey för att sedan återvända till sjukan.

Skruttan i magen verkar iallafall må finfint! Fast hon ligger fortfarande väldigt rörlig.. Vill att hon ska åka ner i bäckenet och fixera sig.. Det vore det allra bästa. Skulle ju underlätta om det nu skulle bli tal om igångsättning. Fast något sådant har det inte varit tal om än.

Hockeyn

Hockeyn drog ju igång igår, och vi var på plats. Eller ja, Thom var ju tvungen eftersom han ska sköta ljudet även denna säsong. Jag och Sebbe var där för att vi ville..  ;-)

Tog sittplats, även om jag hade velat stå i klacken. Men det är bara att inse sina begränsningar. Och med facit i handen så var det nog lika bra att jag gjorde det.

Bebisen var helt tokig i magen under matchen. Antagligen för att det var så livat runt om.

Matchen var bra, och SSK vann med 2-1 mot Frölunda. Efter matchen åkte vi och hämtade lillan hos mamma. På vägen dit fick jag riktigt ont. Dessa "förvärkar" höll i sig ca 30 sekunder och gjorde så pass ont att jag fick flåsa mig igenom några utav dem.

Höll på att inte komma upp till mammas hus från bilen.. Kändes som att bebisen skulle sticka ut huvudet när som. Sedan bara försvann det. Och tur var väl det, för jag var helt slut och hade nog inte orkat att föda barn i det läget.

Imorgon är det dags för kontroll på sjukhuset igen, och efter det ska jag hem och göra iordning en stooooor smulpaj som vi ska ha till hockeyn. SSK möter Modo borta imorgon, och matchen får avnjutas här hemma i soffan.

Har en hemsk huvudvärk idag, som inte riktigt vill ge med sig. Hoppas bara att det inte är blodtrycket som ökat markant. Uscha buscha!

Snart dags att hämta hem lilla skorpan från förskolan.. Sedan måste jag försöka ordna fram höstskor och höstjacka åt henne.. Det börjar bli riktigt kyligt ute nu.

Men jag skulle även vilja lägga mig ner och vila en stund. Kom i säng sent och klev upp tidigt och det börjar kännas nu!

v 38

Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 20 dagar kvar till förlossning. 


Vecka 38 - 19 sep - 25 sep 2008
Kroppen: Om inte barnet vänt på sig själv kan det bli tal om sätesbjudning då barnet föds med baken/benen först. Om kvinnan har rymligt bäcken kan det gå bra, i annat fall brukar barnmorskan hjälpa till att vända barnet för att undvika sätesbjudning. Man får då vila en stund och sedan kopplar man in CTG och dropp med livmoderavslappnande medel. Barnmorskan trycker sedan försiktigt barnet i rätt riktning. Det kan vara smärtsamt för mamman och barnet kan vilja vända tillbaks igen varför vissa sjukhus väljer att göra kejsarsnitt istället.

Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.

Jag: mår inte så jättebra! 'Idag har jag rejäl huvudvärk, men ska in till förlossningen på koll imorgon, så jag avvaktar. om det nu inte blir ännu värre! Nu är jag så fett less på det här. KOM UT NU LILLA BEBISEN!!!

Torsdag 080918

Idag har vi tillbringat två timmar på förlossningen. Urinstickan imorse ändrade färg rätt radikalt, så vi fick komma in på kontroll.

Blodtrycket hade gått ner lite till, men urinprovet visade på förändringar. Det gjorde även blodprovet. Så på lördag ska jag tillbaka på ytterligare en kontroll.

Börjar jag må sämre, få jätteont i huvudet osv, så skulle jag ringa in på en gång.

Stumpan verkade må bra i magen iallafall. Fast när Thoms telefon ringde, så steg hennes hjärtljud rejält.. Från 145 slag i minuten till ca 170 slag i minuten. Mobiler kanske inte är så ofarliga trots allt..

Nu ska jag vila mig en liten stund, sedan gå ut i parken med Emma... Ikväll vankas det även hockey. Idag drar äntligen hockeysäsongen igång på allvar! Fast för min del får det bli en sittplatsbiljett och matcherna framöver får nog ses hemma i tv-soffan!

Onsdag 080917

Var hos barnmorskan idag. Blodtrycket var inte det bästa, 145/105. Så jag fick ligga och vila en stund. Efter att jag vilat så låg trycket på 125/95.

Socker och blodvärde fortsatt utmärkta. Urinprovet visade inte på några förändringar. Men däremot blev jag ordinerad vila och så måste jag tillbaka på fredag för nytt blodtryck. Blir min huvudvärk värre så måste jag ringa til förlossningen, likaså om jag får ont i levern eller om synen försämras.

Fick även med mig några stickor som jag ska kissa på, för att se ifall det sker några förändringar där.

Hon, eller de (hade även en barnmorskestudent där idag), skrämde upp mig lite grann. För de ville skicka upp mig på förlossningen för ctg-kurva, de tog blodprover, ville ha tillbaka mig snabbt osv.

Men jag ska ta det lugnt, hoppas att det blir bättre utav det.

Annars så får de väl sätta igång mig.. Oups!

Vägde mig hos barnmorskan idag också.. +10kg totalt.. Det känner jag mig grymt nöjd med!

Och magen växer på.. Hela 37 cm.. Kanske inte är någon liten räka där inne..

Nu ska jag vila en stund innan det är dags att springa iväg till föräldramötet i skolan!

Tisdag 080916

Jag är så sjukligt trött! Hela tiden..  Fattar inte vad det är med mig. Sov ca 2 timmar på soffan igår eftermiddag, sov hela natten. Och idag har jag sovit ca 2 timmar i soffan.

Men likförbannat så skulle jag kunna gå upp och lägga mig i sängen och sova vidare.

Energi är vad jag behöver, så att man hinner få klart allt här hemma innan vår bebis kommer!

Igår var hon tvärlugn i magen hela dagen. När vi började kolla på hockeyn igår, så sa jag det till Thom. Och då började hon.. Magen min var som havet under en rejäl storm..

Det ser riktigt komiskt ut, samtidigt som det är riktigt obehagligt vissa gånger. Hon kommer ju åt nerver på de mest osköna ställena. (Läs.. nerver nere i musen)

Idag måste jag försöka få ordning på bebisens säng och kläder, samt ta hand om några kartonger i Emmas rum.

Avundsjuk..

Tänk vad det kan svänga snabbt i humöret så här i sluttampen utav graviditeten..

Har idag känt mig lite hängig och orkeslös, så jag har legat i sängen och kollat på barnafödslar på nätet. Då och då kom det en tår, för man vet så väl hur mammorna känner det.

Thom kommer upp och visar ett mms på en nyfödd liten bebis. Hans lillebror och sambo fick en söt liten bebis imorse. Grattis!

Men satan så avundsjuk jag blev. Jag vill också föda barn. Är rejält less på att vara gravid nu.

Nu vill min lilla tjej ha popcorn, så jag ska ordna det till henne. Lägga mig i soffan och vila en stund. Förkylningen hänger ju envist med fortfarande. Som att vara höggravid inte är tillräckligt..

Måndag 080915

Ah.. så där ja! Nu är äntligen hela familjen samlad igen.

Hämtade Emma vid 12 igår och Thom kom hem vid 17. Sebbe har ju varit hemma hela helgen. Inatt har jag sovit så gott!

Fredag och lördag natt har jag sovit väldigt oroligt, antagligen för att Thom varit borta. Men inatt var allt back to normal! =)

På torsdag drar hockeyn igång igen. Skoj skoj..

Och snart är bebis här.. Feels pretty damn good!

v 37

Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 27 dagar kvar till förlossning.

Vecka 37 - 12 sep - 18 sep 2008
Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärthjud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet vid denna tidpunkt är 34.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan nu variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka 9 cm i diameter. De restrerande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis mellan 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 cm. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.

Jag: mår relativt okej. Förkyld och på kvällarna förbereder sig kroppen inför det som komma skall. Vissa kvällar gör förvärkarna ont, så jag hoppas att det så sakteliga mjukas upp och öppnas i en lugn och smidig takt. Ryggen har börjat bråka en del också, men det är ju inte så konstigt. Magen väger ju trots allt en del. Viktuppgången är ca 10-11 kg totalt sedan inskrivningen, och det känns helt ok. Fast det blir nog några kilo till innan hon är ute, men då är det bara vätska. Brukar ju bli som en ballong mot slutet.

Torsdag 080911

Idag fyller min älskade Thom 35 år..
Stort grattis på födelsedagen!
PUSS!


En månad kvar..

Idag är det exakt 1 månad kvar till beräknad förlossning. Men jag hoppas att min lilla puppa vill komma ut liiite tidigare. Typ den 27 september. Eller något liknande. En septemberbebis vill jag hur som helst ha..

Jag hostar och snorar.. Att vara förkyld och höggravid suger verkligen. När jag väntade Emma så fick jag lunginflammation på slutet, hoppas jag slipper det den här gången.

I övermorgon fyller min älskling 35 år.. Har klurat ut exakt vad han ska få! =) Men jag tror att hans julklapp kommer smälla högre. Jag har så bra fantasi!!

Verkar som att jag blir gräsänka och till hälften barnledig i helgen. Då ska jag banne mig få ordning på det allra sista här hemma. Och så ska jag SOVA UT!!!! Iallafall på lördagen.

Nu ska jag fortsätta röja här hemma..

Tack för alla kommentarer gällande gårdagen.. =)

Puss på nosen, sötnosar!

1 poäng till mig - 0 poäng till tonårsbruden

Idag hände det en rolig sak! Efter att ha lämnat lillan på dagis, så kilade jag ner till centrum för att strosa lite i affärerna. Kom ner lite tidigt, så affärerna hade inte öppnat än. Gick runt och fönstershoppade medan jag väntade.

Emot mig kom tre stycken tonårstjejer i ca 15årsåldern. En utav tjejerna var rejält rund (och då är jag snäll när jag säger rund). Hon tittar på mig (som hade en stor munkjacka på mig) och säger sedan till sina kompisar: -Titta vad tjock hon är!

Haha.. jag kontrade direkt till henne. "Jag är gravid i 9e månaden, vad är din ursäkt?"

Har nog aldrig sett någon bli så röd i ansiktet så fort, och hennes två kompisar skrattade gott åt henne. Jag fortsatte bara gå och hörde sedan en av de smala tjejerna säga till deras runda kompis. "haha,.. jag sa ju att du är tjock! "

Det är farligt att kasta sten i glashus! Glasskärvorna kan skära en själv riktigt djupt!

v 36

Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). 
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 9 okt 2008
Du har 34 dagar kvar till förlossning.

Vecka 36 - 5 sep - 11 sep 2008
Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Hur som helst är det bra att ta reda på hur förlossningsskedet går till och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2000-2500 gram och längden är ungefär 45 cm. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man t.ex puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


Jag: har haft sjukt mycket sammandragningar. Har även gjort rätt ont. Bara hoppas att det ger resultat! I övrigt så känns det helt okej. Magen ser rätt lustig ut när hon bökar runt där inne. Inte lång tid kvar! Jag har tvättat upp hennes kläder och lite annat smått och gott, så snart är allt helt klart för hennes ankomst! Lovely!


Så enormt..

Kom hem inatt vid halv två-tiden. Det var en riktigt lång och händelserik dag igår.

Åkte från Nyköping vid 10.30-tiden, tog två pauser på vägen ner till Laholm. Mötet började kl 17.00.

Jag var jättepirrig och nervös innan, så jag kan bara föreställa mig hur de två huvudpersonerna måste ha känt sig.

Thom träffade nämligen sin dotter för första gången på 11 år!!!

Och åh.. hon är så söt och go.. Ville bara säga åt henne att plocka ihop det allra viktigaste och följa med oss hem. De har missat så mycket tillsammans och det känns som att man inte vill förlora mer tid än nödvändigt.

Mötet gick hur som helst jättebra, och det bestämdes att Thom och Cecilia ska lära känna varandra lite bättre på hennes hemmaplan. Sedan är ju tanken att hon ska komma till oss då och då!


Det ser jag verkligen fram emot.. Lilla gumman!


Livet i den nya staden..

Nu har det gått nästan en vecka sedan vi landade i Nyköping helt och hållet. Och det känns fortfarande mycket bra, trots att allt är upp och ner och min energi tagit slut helt och hållet.

I helgen fick vi tömma ur vårt sovrum helt och hållet då mattläggaren varit här och lagt en ny matta i sovrummet. Men nu är äntligen det helt klart och i helgen ska vi/jag koncentrera mig på att få övervåningen helt klar. Hade även tänkt ordna färdigt det mesta åt bebisen. Det är inte alltför lång tid kvar tills hon kommer. Och om hon får för sig att komma ut lite tidigare, så vill jag att allt ska vara klart för henne.

Har även börjat inskolningen på dotterns nya förskola, och jag känner inte igen henne!!!! Hon tar för sig på ett sätt som hon aldrig tidigare har gjort. Jättekul att se! Hennes reservation mot nya människor verkar mer eller mindre vara bortblåst! Nu börjar hon bli lite förkyld och jag hoppas att det inte förstör inskolningen på något negativt sätt.

Sonen verkar också trivas, han har fortsatt med hockeyn och vi får väl se hur det fortlöper. T är där och hämtar hem honom från träningen nu, och han kanske får lite info från tränaren om hur det går för grabben. Hoppas att han får en chans, för han behöver verkligen en fritidssysselsättning.

Var hos barnmorskan här i Nyköping för första gången idag, och allt ser fortfarande jättebra ut. Det enda jag glömde kolla var vikten, men där har jag nog gått upp något kilo, men det är nog mestadels vätska. Känner mig uppsvälld och mina fötter och händer är som ballonger på kvällarna. Ont i magen har jag haft den senaste veckan, men idag fick jag svaret på det. Magen har vuxit 4 cm sedan senaste besöket. Så det är ju inte så konstigt att det sliter och drar i magen. Ska även lämna in ett urinprov på torsdag eller fredag, så att de kan kolla upp ifall det är bakterier i urinen. Skönt att få det kollat. Blodvärdet är fortsatt bra, trots att jag inte äter några järntabletter eller något annat i den vägen.

Frågade barnmorskan hur hon ligger, för emellanåt känns det som att hennes huvud sticker upp mellan revbenen. Hon provade att känna efter men blev lite osäker, så hon hämtade ultraljudsmaskinen. Men skruttan ligger med huvudet ner.. Tack för det! Ligg kvar så.. =)

Imorgon, vid lunchtid, beger vi oss ner mot Laholm. Thom är kallad till ett viktigt möte, och vi följer nog med, om inte Emmas förkylning blir värre. Svärmor ska också följa med. Det ska bli ett väldigt intressant möte, och jag hoppas att vi kan följa med. Framförallt för att Thom ska slippa köra ca 80 mil på en och samma dag.

Något annat som känns fint är att en vän till mig tycks ha fått upp ögonen inför en annan persons beteende. Det glädjer mig oerhört mycket.

Nästa vecka fyller min älskling 35 år.. Vad ska man köpa åt honom?? Har ni några bra förslag? Lämna gärna kommentarer, alt maila mig!!

Jag njuter av livet just nu, allt känns fint. Hoppas att vi slipper bakslag..

Puss på nosen!