Torsdag 090319

Jag har en dotter som är 4 år. Denna dotter driver mig snart till galenskap. Hon äter nästan ingenting. Middagen igår (tacos - supergott) tog över två timmar för henne att få i sig.

Frukosten idag (fil och flingor) tog 45 minuter. Den åt hon visserligen inte upp, för den står i kylen och väntar på henne. Hon fick nämligen  gå upp och lägga sig igen. Hon sover knappt!

Igår somnade hon vid 20. Och när hon klev upp har jag ingen aning om. Hon smyger nämligen ner och sätter sig och kollar på barnkanalen. Men vid 6-tiden imorse var hon garanterat redan vaken, för då vaknade jag till och hörde att tv:n  var på.

Jag blir vansinnig. Igår när hon satt vid matbordet så hade hon passat på att repa bordet rätt rejält med sin gaffel. Det upptäckte jag idag, och det ska hon vara tacksam för.

Hon är rätt liten och tunn för sin ålder, och det här gör ju inte saken bättre.

VAD SKA JAG GÖRA????? Jag har provat allt.. Att låta henne bli riktigt hungrig innan hon äter. Låta henne vara delaktig i matlagningen, låta henne bestämma maten vissa dagar osv. Men inget hjälper. Hon sitter likförbannat där och leker och sölar!

Hon är likadan hemma hos sin pappa. Men inte på dagis av någon konstig anledning!

Tröttsamt som fan är det hur som helst..

Kommentarer
Postat av: Sindarin

Kolla med bvc vad dom tycker dom kanske har råd och tips

Postat av: Moster L

Äter hon annat än mat? kakor, läsk etc etc. Lås in allt sådant och se bara till att ge henne mat regelbundna tider. inget annat. Tv-dra ut kontakten !!!!

2009-03-19 @ 15:13:48
Postat av: Marianne

Bvc gav mig råd, men inte ens dessa hjälper ju!



Nope, hon får bara sånt vid speciella tillfällen. Hon vägrar allt just nu.



GAH! Unge..

2009-03-19 @ 16:01:30
Postat av: Moster Anita

Hej...vi kommer till dopet..om vi får lift med någon ..har iaf fått hundvakt alltid något....



Knepigt med Emmas matsituation....men som sagt stressa henne inte med att tjata å så..det blir värre då..kör lite omvänd psykologi istället...

2009-03-23 @ 17:04:46
Postat av: Emmy

2009-03-25 @ 10:19:55
URL: http://fiemma.blogg.se/
Postat av: Emmy

Sökte lite på internet hittade en rätt intressant sida(http://web4health.info/sv/answers/ed-child-not-eat.htm)och där stod det:

"En patient berättade att hennes lilla dotter (2 år gammal) matvägrade. Hon var förtvivlad och rädd att dottern skulle svälta ihjäl. Det hade totalt låst sig mellan henne och barnet, hon tappade helt kontrollen och skakade barnet för att det vägrade äta ordentligt. Hon sa att hon lagade ordentlig mat tre måltider om dagen, frukost, lunch och middag, men barnet vägrade äta.



Svar: Din dotter skall äta mat när hon är fysiskt hungrig. Hon skall lära sig att lyssna på sin egen kropp och äta när hon är fysiskt hungrig och sluta äta när hon är fysiskt mätt. I vissa familjer sammanfaller barnets hunger med familjens måltidsschema med frukost, lunch och middag. Men i andra familjer gör det inte det. Det kan vara så att din dotter inte är hungrig just när familjens mat serveras.



Gör så här: Lägg fram trevlig och nyttig mat på små tallrikar i dotterns rum i små aptitliga plockbitar. Bry dig inte sedan så mycket, utan låt din dotter själv upptäcka sin egen hunger och välja att äta när hon själv känner att hon är fysiskt hungrig.



Låt det inte fortsätta att vara en maktkamp mellan dig och din dotter. Den kampen kommer hon att vinna, och använda att inte äta som vapen gentemot dig. Hennes ätande eller inte ätande skall vara en relation mellan hennes hunger och maten, du skall vara så lite inblandad som möjligt. Du tror att hon kommer att svälta ihjäl, men det kommer hon inte att göra. Bara du ser till att det finns aptitlig mat och dryck hemma, lätt tillgänglig för henne, så kommer hon att äta när hon behöver det."



Hoppas att det löser sig!! Lycka till







2009-03-25 @ 10:21:32
URL: http://fiemma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback