Usch och fy..

Satan i gatan så less jag är på den här förbannade körkortsteorin! Det är så sjukt tråkigt..

Jag kommer med all sannolikhet att kugga på provet på måndag, och tvingas fortsätta läsa om kultryck hit och kultryck dit. Och för att inte tala om alla jävla cykelbanor, övergångsställen, järnvägskorsningar, väjningsplikter, fan och hans moster!

Den dag då jag klarar teorin har jag god lust att ha bokbål på balkongen, och det är körkortsboken som ska eldas upp först...

Usch!!

Körde morsans bil nyss.. det går bara bättre och bättre med den också! Känns riktigt bra!

Förstår inte varför teorin ska innehålla så mycket blaj..  Själv anser jag att det borde räcka med kunskap om trafikregler och lite basic om bilen, och givetvis att man kör bra!

Men se nej.. man ska kunna och veta att det sker ca 35000 viltoyckor per år i Sverige. Och inte att förglömma att det dör ca 500 personer i trafiken varje år. Tragiskt och hemskt, ja visst. Men gör den kunskapen mig till en bättre bilförare?! 

Jag tror det handlar om mognad och ingenting annat.

Självklart kommer jag att köra försiktigt, hålla avstånden och hastigheten, för jag vill verkligen inte att något ska hända mig, mina barn eller medtrafikanter något. Framförallt inte barnen.

Men Kalle, 19 år, och nybliven körkortsinnehavare, kanske inte har samma prioriteringar.

Jag påstår inte att han vill att någon ska dö eller skadas allvarligt, men vid 18-19 års ålder känner man sig ganska odödlig.

Lite som Leo DiCaprio i Titanic: -"I´m king of the world"...

Och alla som sett filmen vet ju att DiCaprios figur i filmen dör..

Nej.. nu måste jag återgå till min oerhört intressanta och stimulerande litteratur.. *kräks*

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback