Helsingforsresan

Har inte haft tid att blogga tidigare i veckan, det är ju trots allt julafton imorgon!

Resan var riktigt skoj, och riktigt avkopplande för egen del, då det fanns många frivilliga armar som mer än gärna tog hand om lillan en stund.

Och vart man än gick på båten så kunde man ge sig fan på att man träffade någon ur släkten! 19 personer märks! Iallafall om man kommer från vår släkt!

På utresan samlades vi i min hytt och snackade strunt ett tag. Sedan drog vi iväg till karaokebaren.. Ena mosterns man hade sagt innan resan att vi alla skulle sjunga varsin låt, men det var bara 4 utav oss som sjöng, varav min son var en.

Han sjöng en väldigt passande låt, "Du käre lille snickerboa".. den sjöng han tillsammans med min kusin som idag fyller 23 år. (Grattis Jimmy)

Låten var passande för dem båda, då även Jimmy var en liten Emil när han var barn.

Sedan kom klassikern "Jag vill vara din Margareta". Den framfördes utav två av mina mostrar.

Jag retirerade till hytten ganska tidigt, så att vi skulle vara pigga i Helsingfors.

Moster Maija blev ruskigt överraskad när hon möttes utav 19 släktingar istället för en! Det var en rolig syn!

Vi hamnade på ett jättemysigt fik, där vi fikade och snackade bort några timmar. 

Sist jag var i helsingfors så blev jag mer eller mindre tvingad att dricka en apäcklig drink, så jag höll mig långt borta från allt vad rom och mynta heter. Istället drack vi lite skumpa. Det var bra mycket godare!

Stor del utav resesällskapet var rätt lågmälda, så hemresan blev lite lugnare än utresan. De orkade inte festa två dagar i rad.

Resan var ,som sagt,  supertrevlig och det var lite trist att det gick så fort! Handlade även hem lite gott. Bl a så kallade kärringlikörer, såsom Baileys och Dooleys. Lite jäger slank visst oxå ner i kassen, och whiskey, colashots och apple sourz med. Skåpet är överfyllt. Får inte plats med mer där. Var tvungen att lägga saker på varandra för att ens få plats med det jag köpt hittills. NICE!!!

Förhoppningsvis kan vi göra någon ny resa lite längre fram tillsammans med släkten. Tallinn skulle vara nice. Jag får lägga upp det förslaget lite fint på nyårsafton! hihi...

Julafton ska vi tillbringa hos mamma, juldagen hos pappa. Annandagen är än så länge fri.. En slappardag hemma kanske?!

Jee jee, det visar sig!

Kommentarer
Postat av: vidde

kan du inte ta tåget ner hit på annandagen? kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback